17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePetre Daea participă la reuniunea informală a miniştrilor Agriculturii, de la Stockholm

Petre Daea participă la reuniunea informală a miniştrilor Agriculturii, de la Stockholm

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, participă la reuniunea informală a miniştrilor Agriculturii din Uniunea Europeană, ce se desfăşoară, până marţi, în Suedia, la Stockholm.

Reuniunea va fi prezidată de ministrul Afacerilor Rurale din Suedia, Peter Kullgren.

Conform Ministerului Agriculturii, principala temă de dezbatere a întâlnirii vizează potenţialul agriculturii de a contribui la tranziţia verde.

„Programul va fi interactiv şi orientat spre acţiune, cu accent pe contribuţia agriculturii şi silviculturii UE la alimente, furaje, fibre şi securitatea energetică – paşi pe termen lung pentru o bioeconomie în creştere eficientă din punct de vedere al resurselor într-o lume rezistentă „net-zero”. Evenimentul va oferi participanţilor oportunitatea de a cunoaşte şi învăţa aspecte referitoare la agricultura suedeză, cercetare şi inovare într-un cadru informal. Programul va include o serie de vizite de studiu, iar miniştrii vor avea ocazia de a vedea şi a se informa la faţa locului despre soluţiile agricole inovatoare din Suedia”, menţionează ministerul.

În marja reuniunii ministeriale, va fi organizată o întâlnire a ataşaţilor pentru Comitetul Special pentru Agricultură (SCA). 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Tulcea: Condiţii noi pentru pescarii comerciali din Deltă

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării din Tulcea a început săptămâna aceasta emiterea noilor permise de pescuit comercial pentru locuitorii...

Agricultura ecologică, sector de interes în cadrul expoziției AgriPlanta

În perioada 23 – 26 mai 2024, la Fundulea, județul Călărași, pe o suprafață de peste 36 ha, are...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole