9.2 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleFOTO. Record la Macfrut 2023: Aproximativ 50.000 de vizite pe parcursul celor...

FOTO. Record la Macfrut 2023: Aproximativ 50.000 de vizite pe parcursul celor 3 zile

S-a încheiat cu succes ediția record a Macfrut 2023 la Rimini Expo Centre. Expoziția dedicată sectorului de fructe și legume, caracterizat de un interes crescând pentru produsele ecologice și durabile, a atras și în acest an un număr mare de vizitatori.

În total, au fost înregistrate 49.700 de intrări în cele trei zile ale evenimentului, care au aglomerat pavilioanele la Fiera di Rimini, înregistrând o creștere de +29% față de anul precedent. Agrobiznes, prin intermediul platformelor sale din România, Moldova și Italia a fost, în premieră, partenerul media al evenimentului.

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, a oferit un tribut de înaltă distincție industriei horticole italiene, participând la ceremonia de deschidere a celei de-a 40-a ediții a târgului Macfrut.

Evenimentul a fost inaugurat de Ministrul Agriculturii, Alimentației și Pădurilor, Francesco Lollobrigida, care a accentuat importanța acestuia pentru sectorul fructelor și legumelor din Italia și la nivel internațional.

În cadrul expoziției, a fost prezentat Pavilionul Italian la Expo Doha 2023, realizat în coordonare cu Ministerul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale, confirmând legătura strânsă între agricultură și promovarea Italiei în lume.

Președintele Macfrut, Renzo Piraccini a mulțumit tuturor expozanților, instituțiilor, organizațiilor de specialitate, personalului Cesena Fiera și echipei de specialiști care au contribuit la succesul acestei ediții.

„Macfrut demonstrează ce poate realiza sectorul de fructe și legume atunci când se unesc pentru un obiectiv comun, pentru a adăuga valoare întregului lanț de aprovizionare. Construim acel mare eveniment pe care sectorul nostru de fructe și legume îl merită”.

A doua zi de Macfrut a fost dedicată „International Blueberry Days”, cu participarea jucătorilor globali din sectorul afinelor, care au discutat perspectivele de creștere, producție și comercializare a afinelor la nivel global.

Peru, Chile, Statele Unite, Africa de Sud și Polonia au fost printre protagoniști, evidențiind importanța calității și inovației pentru a susține dezvoltarea durabilă a sectorului.

În paralel, o masă rotundă găzduită în cadrul Spices & Herbs Global Expo a abordat tema plantelor aromatice și medicinale, un sector în creștere și în Italia, cu o piață care a depășit 200 de milioane de euro.

Printre participanți, reprezentanți ai producătorilor și operatorilor din lumea băuturilor obținute prin infuzie, experți în cercetare și analiză senzorială, au discutat strategiile pentru a valorifica sectorul, a îmbunătăți calitatea și a satisface nevoile consumatorilor în ceea ce privește bunăstarea, sănătatea și gustul.

Macfrut 2023 se confirmă ca un eveniment de referință pentru sectorul fructelor și legumelor și inovația în domeniul agriculturii, atrăgând atenția companiilor, instituțiilor și operatorilor din întreaga lume și oferind spațiu protagoniștilor unor lanțuri în expansiune rapidă și dezvoltare.

Expoziția Macfrut 2024 este programată să se desfășoare între 8 și 10 mai.

Mai multe poze de la eveniment sunt disponibile pe pagina noastră de facebook aici și aici.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Macfrut 2024: Focus pe agrivoltaice, inovații verzi, robotică avansată și soluții biologice

Macfrut 2024 se profilează ca un eveniment de referință în industria agricolă, găzduit la Rimini Expo Centre între 8...

Macfrut 2023 stabilește noi recorduri: Spațiu expozițional extins cu 25% și număr dublu de expozanți internaționali

Macfrut, târgul internațional de fructe și legume, se pregătește să bată noi recorduri în ediția a 40-a, ce va...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole