17.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCompania germană AE SOLAR va deschide o fabrică de producere a panourilor...

Compania germană AE SOLAR va deschide o fabrică de producere a panourilor solare în România, valoarea totală a investiției fiind de un miliard de euro

Compania germană AE SOLAR va deschide o fabrică de producere a panourilor solare în România, valoarea totală a investiției fiind de un miliard de euro. În faza inițială, acest proiect mai amplu va avea o capacitate de 2 GW, iar la finalizarea integrării complete a fluxurilor de producție în România va atinge 10 GW, ceea ce reprezintă o treime din necesarul european, scrie profit.ro.

Reprezentanții companiei i-au confirmat premierului Ciucă că vor operaționaliza prima fază în acest an.

Premierul Ciucă a arătat că la nivelul Guvernului, vor fi analizate resursele care pot fi asigurate prin finanțări europene sau de la bugetul de stat, pentru a sprijini realizarea proiectului, ceea ce poate preuspune inclusiv acordarea unui ajutor de stat.

În privința modalităților de a susține dezvoltarea aplicabilității investiției de amploare, vor fi implicați specialiști din cadrul Rețelei Universităților de la Marea Neagră, care vor putea coopera prin intermediul unui parc științific complementar facilităților de producție.

“Această investiție va plasa România în centrul producției europene de panouri solare, contribuind substanțial nu doar la independența energetică, dar și la protejarea mediului, prin folosirea energiei regenerabile, curate, pentru producerea de electricitate. Guvernul răspunde, astfel, nu doar unei cerințe asumate la nivel european, dar și nevoii resimțite de cetățeni și companiile private de a accesa soluții ieftine și prietenoase cu mediul pentru a avea energie”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

AE Solar, producător german de panouri solare TIER1, a fost fondat în 2003. Cu sediul central în Königsbrunn, compania are o prezență în peste 95 de țări, acoperind Africa, Asia-Pacific, Asia, Europa, Orientul Mijlociu, America de Nord și America de Sud.

AE Solar are o capacitate anuală de 2,5 GW de către fabricile de producție din Europa și Asia, de asemenea, cu filiale în Mexic (din 2017), Brazilia (din 2018) și Arabia Saudită (din 2018). Compania are peste 850 de angajați.

De asemenea, are echipe de vânzări din Georgia, Germania, Turcia, China, Mexic, Brazilia, Arabia Saudită. AE Solar este membru al Pactului Global al ONU.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole