26.8 C
București
miercuri, 12 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePetre Daea s-a întâlnit cu reprezentanții băncilor: Din totalul banilor care vin...

Petre Daea s-a întâlnit cu reprezentanții băncilor: Din totalul banilor care vin în agricultură, 75% sunt din fonduri europene și i-am putut folosi împreună

Ministrul agriculturii, Petre Daea a avut o întalnire de lucru cu reprezentanții băncilor comerciale, conducerea Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR) şi cea a Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Scopul întâlnirii a fost de a identifica soluții pentru implementarea schemelor de sprijin pentru sectorul agroalimentar, din fonduri europene, prin intermediul instituțiilor finanțatoare, odată cu adoptarea cadrului legal în acest domeniu:

OUG 99/2022 privind aprobarea schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus cu referire la Agro IMM Invest și Rural Invest, OUG 112/2022 privind instituirea unor măsuri pentru stimularea investițiilor cu finanțare din fonduri externe nerambursabile în domeniul eficienței energetice și OUG 113/2022 privind unele măsuri necesare în vederea implementării Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

 „Am văzut în bănci sprijinul cel mai sigur și cel mai puternic pentru că acestea sunt bine ancorate în agricultura României, sunt legate organic de folosirea banilor europeni pe care îi avem prin subvenții, care nu sunt puțini. Din totalul banilor care vin în agricultura Țării Românești, 75% vin din fonduri europene și i-am putut folosi împreună, generând rezultate economice valoroase. Programele în discuție sunt benefice și trebuie implementate, vă rugăm să ne fiți alături pentru a ajuta la binele acestui sector care joacă un rol important în economia țării” a declarat Petre Daea.   

Petre Daea a atras atenția asupra termenelor scurte de implementare până la finalul anului ale celor două programe Rural Invest și Agro IMM Invest și a necesității de a elimina obstacolele administrative astfel încât, pe baza legală existentă și mecanismele create, să putem accesa fondurile pentru a susține fermierii care au nevoie de resurse și au în plan obiective de investiții care să creeze valoare adăugată.

Din discuții a reieșit necesitatea de a eficientiza viteza de reacție la nivelul instituțiilor de credit, precum și furnizarea unor informații cât mai complete și potrivite nevoilor agenților economici.

Totodată, a fost susținută necesitatea unei colaborări și comunicări cât mai strânse cu toate instituțiile implicate pentru a optimiza fluxurile de lucru.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

MADR: Circa 2,3 miliarde euro fonduri europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală, absorbite de la începutul anului

Circa 2,3 miliarde euro au fost absorbite din fonduri europene de la începutul anului pentru agricultură şi dezvoltare rurală,...

Florin Barbu: 12 iunie – Noul termen limită de depunere a cererilor unice de plată

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rursale Florin Barbu, a anunțat că campania de depunere a cererilor unice de plată se...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole