13.6 C
București
marți, 21 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAPIA: 10.000 de fermieri eligibili pentru micrograntul de 5.000 euro

APIA: 10.000 de fermieri eligibili pentru micrograntul de 5.000 euro

APIA a publicat, joi, lista preliminară a firmelor eligibile și ne-eligibile la ajutoarele de stat de 5.000 de euro, în urma pre-evaluării automate a aplicanților la Măsura 1 – microgranturi de capital de lucru pentru sectorul agro-alimentar, în baza OUG 61/2022.

Bugetul total este de 50 milioane euro și se acordă după principiul primul venit, primul servit.

Pentru aceste fonduri au fost înregistrate 32.153 de cereri, din care doar primele 10.000 sunt calificate la finanțare, în urma unei pre-evaluări automate. Sunt și 953 de solicitanți respinși, pentru că nu au corespuns criteriilor de eligibilitate.

Cei care vor să depună contestații o pot face la CJ ale APIA, având la dispoziție un termen de două zile după afișarea listei. Rezultatul contestației se primește în maximum trei zile.

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare totală de 300.000.000 de euro, introdusă prin OUG nr. 61/2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi şi granturi pentru capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri externe nerambursabile.

Proiectul „Microgranturi în domeniul agroalimentar”, parte a acestei scheme de ajutor de stat, este implementat de  MADR, prin intermediul APIA.

Beneficiarii sunt persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, microîntreprinderile și întreprinderile mici şi mijlocii.

Lista poate fi consultată aici.

  • Citește despre ->
  • APIA
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

APIA primeşte cereri de plată pentru prima împădurire

Fermierii care vor să beneficieze de schema de ajutor...
‹ adv ›

Plăţi de peste 80 milioane euro realizate de APIA şi AFIR în ultimele trei zile

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) au efectuat plăţi de...

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii din cadrul Campaniei 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând de astăzi, 09 mai 2024, eliberează adeverințe pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole