19 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAproape 11.000 de înscrieri, depuse pentru programul IMM AGRI-FOOD

Aproape 11.000 de înscrieri, depuse pentru programul IMM AGRI-FOOD

Un număr de 10.961 de înscrieri au fost înregistrate în perioada 26 – 31 mai pentru programul IMM AGRI-FOOD (granturi pentru capital de lucru), din care 9.678 au fost eligibile şi 1.283 respinse automat de sistem, informează joi Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT).

„Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului face publică lista cu statusul solicitanţilor pentru programul IMM AGRI-FOOD (granturi pentru capital de lucru), conform evaluării realizate automat de sistem. Sesiunea de depunere a cererilor de finanţare a fost deschisă timp de 6 zile, în perioada 26 – 31 mai, pe platforma informatică granturi.imm.gov.ro. În total, au fost înregistrate 10.961 de înscrieri, dintre care 9.678 eligibile şi 1.283 respinse automat de sistem”, se menţionează într-un comunicat al MAT.

În cazul aplicanţilor care vor primi decizie de respingere în urma pre-evaluării automate, pot fi formulate contestaţii în termen de două zile calendaristice de la data transmiterii actului administrativ pentru neîndeplinirea condiţiilor din punct de vedere administrativ şi al eligibilităţii, veridicităţii şi conformităţii celor înscrise în cererea de finanţare.

Contestaţia se va transmite Agenţiei pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului (AIMMAIPE), de care aparţine solicitantul prin intermediul aplicaţiei electronice, termenul de soluţionare fiind de trei zile lucrătoare de la data primirii.

Ulterior, toţi aplicanţii acceptaţi, inclusiv în urma contestaţiilor, vor urmări informaţiile actualizate de pe platforma electronică granturi.imm.gov.ro.

În limita bugetului alocat măsurii, vor fi transmise notificări privind admiterea la contractarea ajutorului de stat. Acestea se vor regăsi în contul solicitanţilor, care vor fi atenţionaţi în acest sens şi pe adresa de corespondenţă.

Procedural, aplicanţii vor intra în aplicaţie, vor introduce codul IBAN al întreprinderii (cont curent sau cont de grant), vor încărca dovada cofinanţării (extras de cont bancar, scrisoare de aprobare a creditului sau contract de credit), vor descărca contractul de acordare a ajutorului de stat, îl vor semna cu semnătură electronică şi îl vor reîncărca semnat şi îl vor transmite în aplicaţie în maxim 5 zile calendaristice de la primire, dar nu mai târziu de data limită prevăzută în schema de ajutor – OUG nr. 61/2022, respectiv 30 iunie 2022.

Bugetul total alocat granturilor pentru capital de lucru este de 250.000.000 euro, iar plăţile vor fi efectuate până la 31 decembrie 2023. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

MAT: Atenţionăm beneficiarii programului IMM Agri-Food că vor fi eligibile doar cheltuielile efectuate din contul de grant

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) atenţionează beneficiarii programului IMM...
‹ adv ›

MAT: Peste 3.400 de contracte de finanţare au fost semnate în cadrul programului IMM-Agri Food

Peste 3.400 de contracte de finanţare în sumă totală de aproximativ 249,5 milioane de euro au fost semnate în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole