8 C
București
joi, 18 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTraficul de mărfuri în porturile maritime româneşti a crescut cu 12% comparativ...

Traficul de mărfuri în porturile maritime româneşti a crescut cu 12% comparativ cu anul trecut

Traficul de mărfuri înregistrat în porturile maritime româneşti în anul 2022 a ajuns la peste 75 milioane de tone, cea mai mare valoare din istoria porturilor maritime din ţara noastră.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa a informat luni, printr-un comunicat de presă, că traficul total de mărfuri în porturile maritime româneşti a înregistrat 75,55 milioane tone în anul 2022, o creştere de 12% faţă de 67,5 milioane tone în 2021, fiind cel mai mare trafic de mărfuri din istoria porturilor maritime româneşti. Astfel, s-a menţinut trendul ascendent din ultimii ani.

Creşterea cea mai mare privind traficul portuar de mărfuri a fost înregistrată în cazul cerealelor.

„În traficul total, cerealele reprezintă 31,7%, urmate de petrol brut 12,57%, articole diverse 10,4%, produse petroliere 9,6%, minereuri de fier, deşeuri de fier 9,26%. Creşteri semnificative de trafic se mai regăsesc în cazul următoarelor grupe de mărfuri: seminţe uleioase (69,7%), minereuri de fier şi, deşeuri de fier şi oţel (47%), petrol brut (41,7%), produse chimice derivate din cărbuni şi gudron (37,7%), minerale brute sau prelucrate (36,8), produse petroliere (33,4%), produse metalice (28,2%), articole diverse (28,2%), echipamente, maşini (12,4%), îngrăşăminte (9,5%)”, se mai precizează în comunicatul CNAPM Constanţa.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Cod portocaliu de vijelii puternice şi averse pentru patru judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri după-amiaza, mai...
‹ adv ›

APIA şi AFIR au făcut plăţi de peste 19 mln de euro în ultimele trei zile

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în sumă totală...

Bășicarea frunzelor de piersic – Taphrina deformans

Bășicarea frunzelor de piersic este o boală produsă de ciuperca Taphrina deformans, ce infectează piersicul și nectarinul, precum și...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole