20 C
București
sâmbătă, 3 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriTraficul de mărfuri în porturile maritime româneşti a crescut cu 12% comparativ...

Traficul de mărfuri în porturile maritime româneşti a crescut cu 12% comparativ cu anul trecut

Traficul de mărfuri înregistrat în porturile maritime româneşti în anul 2022 a ajuns la peste 75 milioane de tone, cea mai mare valoare din istoria porturilor maritime din ţara noastră.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa a informat luni, printr-un comunicat de presă, că traficul total de mărfuri în porturile maritime româneşti a înregistrat 75,55 milioane tone în anul 2022, o creştere de 12% faţă de 67,5 milioane tone în 2021, fiind cel mai mare trafic de mărfuri din istoria porturilor maritime româneşti. Astfel, s-a menţinut trendul ascendent din ultimii ani.

Creşterea cea mai mare privind traficul portuar de mărfuri a fost înregistrată în cazul cerealelor.

„În traficul total, cerealele reprezintă 31,7%, urmate de petrol brut 12,57%, articole diverse 10,4%, produse petroliere 9,6%, minereuri de fier, deşeuri de fier 9,26%. Creşteri semnificative de trafic se mai regăsesc în cazul următoarelor grupe de mărfuri: seminţe uleioase (69,7%), minereuri de fier şi, deşeuri de fier şi oţel (47%), petrol brut (41,7%), produse chimice derivate din cărbuni şi gudron (37,7%), minerale brute sau prelucrate (36,8), produse petroliere (33,4%), produse metalice (28,2%), articole diverse (28,2%), echipamente, maşini (12,4%), îngrăşăminte (9,5%)”, se mai precizează în comunicatul CNAPM Constanţa.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Avertizare ANM: Cod portocaliu de ploi torenţiale în 10 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod...
‹ adv ›

Afide la pomi – recomandări la combaterea eco și chimică

Afidele, numite popular și păduchi de plante, sunt reprezentate de multiple specii reunite sub familia Aphididae. Acestea produc daune...

Prolemn: Producem de trei ori mai mult lemn decât consumăm, dar ne confruntăm cu sărăcia energetică

Stocul de masă lemnoasă pe picior, în pădurile României, este de 2,3 miliarde metri cubi, iar paradoxul românesc este...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole