16.6 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRomsilva: Peste 26 milioane de puieţi forestieri, plantaţi în campaniile de împădurire...

Romsilva: Peste 26 milioane de puieţi forestieri, plantaţi în campaniile de împădurire din 2022

Un număr de 26,4 milioane de puieţi forestieri au fost plantaţi în pădurile de stat în cele două campanii de împăduriri derulate în 2022, informează Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva, într-un comunicat de presă transmis.

Până în prezent, în total, în fondul forestier proprietatea publică a statului, au fost regenerate 15.637 hectare, din care 10.798 hectare prin regenerări naturale şi 4.839 hectare prin regenerări artificiale (prin lucrări de împăduriri).

„Programul de regenerare a pădurilor de stat a fost depăşit anul trecut cu 11,2%, fiind regenerate suplimentar 1.580 hectare, faţă de programul anual de regenerare a pădurilor de stat. De asemenea, au fost efectuate lucrări de completări curente pe 2.031 hectare şi lucrări de refacere a plantaţiilor calamitate pe alte 352 de hectare. La acestea se adaugă 3,6 milioane de puieţi forestieri plantaţi şi 1.604 hectare păduri regenerate în fondul forestier aflat în alte forme de proprietate, pentru care Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva asigură servicii silvice, pe baze contractuale”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, pentru regenerarea pădurilor de stat, RNP – Romsilva a cheltuit 167,3 milioane lei, în 2022.

În ultimii cinci ani, Romsilva a regenerat 72.545 hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului, din care 48.217 hectare prin regenerări naturale şi 24.328 hectare prin lucrări de împăduriri, prin plantarea a 132,9 milioane de puieţi forestieri.

De asemenea, în acelaşi interval de timp, au fost efectuate lucrări de completări pe 10.552 hectare şi de refaceri ale plantaţiilor calamitate pe 1.562 hectare.

RNP – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% dintre pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. În plus, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Romsilva: Venituri de aproape 35 de milioane de lei din activităţi cinegetice şi din valorificarea produselor pădurii

Veniturile Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) - Romsilva din activităţi cinegetice şi din vânzarea fructelor de pădure, a trufelor,...

Romsilva a programat recoltarea a 9,3 milioane metri cubi de lemn din pădurile statului în 2024

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva a programat pentru 2024 recoltarea unui volum de 9,3 milioane metri cubi...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole