19.7 C
București
vineri, 9 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriRomânia a trimis la Comisia Europeană Planul Naţional Strategic în domeniul agricol

România a trimis la Comisia Europeană Planul Naţional Strategic în domeniul agricol

România a trimis marţi la Comisia Europeană Planul Naţional Strategic în domeniul agricol pentru perioada 2023-2027, a anunţat, miercuri, pe Facebook, Petre Daea, ministrul Agriculturii.

„După luni de muncă susţinută, am reuşit să finalizăm Planul Naţional Strategic al României. Ieri, 18 octombrie 2022, orele 19:30, s-a transmis la Bruxelles varianta finală a Planului Naţional Strategic care a fost agreată de către experţii Comisiei Europene. Specialiştii din minister, în dialog continuu cu fermierii şi cu structurile asociative din domeniu, au putut realiza cel mai important document pentru agricultura şi dezvoltarea rurală a României. Dialogul pe care l-am avut cu comisarul Janusz Wojciechowski pe problemele sensibile ne-a ajutat sa trecem peste obstacolele momentului”, a precizat Daea.

Este documentul programatic pentru perioada 2023 -2027, cu obiective clare pentru dezvoltarea agriculturii, industriei alimentare şi a satului românesc.

Subvenţiile pe unitatea de suprafaţă şi pe cap de animal, sumele destinate investiţiilor în irigaţii, independenţa energetică, dotarea cu tehnică agricolă şi industria alimentară vor contribui la creşterea şi diversificarea producţiei în vederea asigurării hranei, creşterea veniturilor şi reducerea impactului negativ asupra mediului.

În vederea realizării acestor obiective, România beneficiază de o sumă de 15,8 miliarde euro pentru perioada 2023-2027, a completat Daea.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Comisia Europeană nu prelungeşte măsurile de sprijin pentru preţurile la energie

Comisia Europeană (CE) a anunţat luni că a decis...
‹ adv ›

CE a publicat regulamentul care prelungește restricţiile pentru importurile de cereale din Ucraina

Comisia Europeană a prelungit restricţiile pentru importurile de cereale din Ucraina până pe data 15 septembrie, Regulamentul Uniunii Europene...

Consiliul UE a ajuns la un acord cu privire la noi norme pentru combaterea pescuitului excesiv

Consiliul UE a ajuns marţi la un acord provizoriu cu Parlamentul European cu privire la norme actualizate pentru a...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole