15.9 C
București
luni, 2 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriO echipă de experţi a CE va vizita România pentru a discuta...

O echipă de experţi a CE va vizita România pentru a discuta modalităţile de sporire a capacităţii coridorului Dunării

O echipă de experţi a Comisiei Europene va vizita România în perioada 1-2 septembrie pentru a discuta modalităţile de sporire a capacităţii coridorului Dunării, anunţă CE printr-un comunicat

Comisia Europeană a instituit o platformă comună de coordonare privind exporturile din Ucraina, pentru a colabora îndeaproape cu ţări printre care România, Moldova şi Ucraina, în vederea îmbunătăţirii tranzitului şi a fluxului de mărfuri dinspre şi înspre Ucraina de-a lungul culoarelor de solidaritate.

Platforma funcţionează bine în ceea ce priveşte soluţiile practice de eliminare a blocajelor şi de accelerare a traficului pentru a permite Ucrainei să exporte cereale prin UE ca alternativă la porturile de la Marea Neagră. Asta, după ce Rusia a părăsit Iniţiativa privind exportul de cereale prin Marea Neagră şi ameninţă transporturile de pe Marea Neagră.

„În cadrul activităţii platformei, o echipă de experţi a Comisiei Europene condusă de dl. Michael Hager, şeful de cabinet al vicepreşedintelui executiv Valdis Dombrovskis, va vizita România (mai precis oraşele Constanţa şi Galaţi) în perioada 1-2 septembrie, pentru a discuta modalităţile de sporire a capacităţii coridorului Dunării (în special a porturilor la Dunăre, a portului Constanţa şi a canalului Sulina). Scopul acestei vizite este de a demonstra sprijinul acordat de UE României, recunoscând în acelaşi timp eforturile continue ale autorităţilor şi ale părţilor interesate în cadrul acestui demers complex”, se menţionează în comunicat.

Programul include vizite la instalaţiile portuare şi reuniuni cu părţile interesate relevante, printre care autorităţi, operatori, transportatori şi comercianţi. Discuţiile se vor axa, printre altele, pe mijloacele de soluţionare a blocajelor, de sporire a capacităţii de manipulare, de îmbunătăţire a tranzitului şi de simplificare a procedurilor şi a controalelor.

La Galaţi, echipa de experţi va vizita portul şi se va întâlni cu reprezentanţi ai Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, ai autorităţilor portuare Galaţi şi ai piloţilor. La Constanţa, echipa de experţi va vizita portul Constanţa şi se va întâlni cu reprezentanţi ai Guvernului României, ai autorităţii portuare Constanţa şi ai autorităţii vamale. De asemenea, delegaţia se va întâlni cu reprezentanţi ai operatorilor, ai transportatorilor şi ai comercianţilor de cereale din portul Constanţa.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Comisia Europeană plăteşte a doua cerere de plată a României din PNRR, de 2,76 miliarde euro

Comisia Europeană plăteşte vineri a doua cerere de plată...
‹ adv ›

UE înrăutăţeşte prognozele privind recolta de grâu şi porumb în anul agricol 2023/2024

Comisia Europeană a revizuit joi în scădere estimările privind recolta de grâu şi porumb a Uniunii Europene în anul...

Comisia Europeană propune prelungirea, pentru 10 ani, a autorizării glifosatului în UE

Comisia Europeană a propus miercuri statelor membre să reînnoiască, pentru 10 ani, autorizarea glifosatului, ingredientul activ din erbicidul Roundup...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole