29.2 C
București
marți, 16 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleO echipă de experţi a CE va vizita România pentru a discuta...

O echipă de experţi a CE va vizita România pentru a discuta modalităţile de sporire a capacităţii coridorului Dunării

O echipă de experţi a Comisiei Europene va vizita România în perioada 1-2 septembrie pentru a discuta modalităţile de sporire a capacităţii coridorului Dunării, anunţă CE printr-un comunicat

Comisia Europeană a instituit o platformă comună de coordonare privind exporturile din Ucraina, pentru a colabora îndeaproape cu ţări printre care România, Moldova şi Ucraina, în vederea îmbunătăţirii tranzitului şi a fluxului de mărfuri dinspre şi înspre Ucraina de-a lungul culoarelor de solidaritate.

Platforma funcţionează bine în ceea ce priveşte soluţiile practice de eliminare a blocajelor şi de accelerare a traficului pentru a permite Ucrainei să exporte cereale prin UE ca alternativă la porturile de la Marea Neagră. Asta, după ce Rusia a părăsit Iniţiativa privind exportul de cereale prin Marea Neagră şi ameninţă transporturile de pe Marea Neagră.

„În cadrul activităţii platformei, o echipă de experţi a Comisiei Europene condusă de dl. Michael Hager, şeful de cabinet al vicepreşedintelui executiv Valdis Dombrovskis, va vizita România (mai precis oraşele Constanţa şi Galaţi) în perioada 1-2 septembrie, pentru a discuta modalităţile de sporire a capacităţii coridorului Dunării (în special a porturilor la Dunăre, a portului Constanţa şi a canalului Sulina). Scopul acestei vizite este de a demonstra sprijinul acordat de UE României, recunoscând în acelaşi timp eforturile continue ale autorităţilor şi ale părţilor interesate în cadrul acestui demers complex”, se menţionează în comunicat.

Programul include vizite la instalaţiile portuare şi reuniuni cu părţile interesate relevante, printre care autorităţi, operatori, transportatori şi comercianţi. Discuţiile se vor axa, printre altele, pe mijloacele de soluţionare a blocajelor, de sporire a capacităţii de manipulare, de îmbunătăţire a tranzitului şi de simplificare a procedurilor şi a controalelor.

La Galaţi, echipa de experţi va vizita portul şi se va întâlni cu reprezentanţi ai Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, ai autorităţilor portuare Galaţi şi ai piloţilor. La Constanţa, echipa de experţi va vizita portul Constanţa şi se va întâlni cu reprezentanţi ai Guvernului României, ai autorităţii portuare Constanţa şi ai autorităţii vamale. De asemenea, delegaţia se va întâlni cu reprezentanţi ai operatorilor, ai transportatorilor şi ai comercianţilor de cereale din portul Constanţa.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Parlamentul European a adoptat reforma pieţei energiei electrice din UE

Parlamentul European a votat joi în favoarea propunerilor care...
‹ adv ›

Analiză: Producția de grâu ar putea scădea sub 9,5 mln de tone anul acesta, iar la porumb se estimează un record al ultimilor patru...

Analiștii Comisiei Europene estimează pentru 2024 că fermierii români vor genera în jur de 24,5 milioane de tone de...

FNGCIMM: Comisia Europeană a aprobat relansarea schemei de ajutor de stat IMM Plus

Comisia Europeană a aprobat relansarea schemei de ajutor de stat IMM Plus, în valoare de aproximativ 2,5 miliarde de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole