11.6 C
București
miercuri, 15 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMADR: 280,588 milioane de lei pentru fermierii afectați de secetă 

MADR: 280,588 milioane de lei pentru fermierii afectați de secetă 

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a virat, joi, către direcţiile agricole judeţene 280,588 milioane de lei, reprezentând sumele alocate pentru despăgubirile aferente culturilor de primăvară, afectate de seceta din 2022, urmând ca de săptămâna viitoare banii să intre în conturile beneficiarilor.

Suma totală va fi plătită unui număr de 80.315 beneficiari.

Schema de sprijin se acordă pentru culturile de porumb, floarea – soarelui, soia şi mazăre, care au fost afectate de seceta pedologică în grade peste 30% şi până la 100% inclusiv, conform proceselor-verbale de constatare şi evaluare a pagubelor.

Potrivit ministerului, suma de 335 lei/ha a fost aprobată prin OUG50/2023 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat sub formă de grant acordat producătorilor agricoli pentru unele culturi agricole înfiinţate în vara anului 2022 şi afectate de seceta pedologică din perioada martie-septembrie 2022. 

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Barbu: În viitoarea PAC, este esenţială asigurarea unui buget consistent pentru plăţile directe

Asigurarea unui buget consistent pentru plăţile directe, prin care să se acorde acelaşi nivel al plăţilor pentru toţi fermierii...

Ministrul Agriculturii, la Sâmbra Oilor: România asigură peste 20% din consumul din UE la carnea de oaie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat, duminică, că România asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole