15.9 C
București
joi, 30 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCiolacu: Există semnale că CE va recunoaşte eforturile financiare deosebite făcute de...

Ciolacu: Există semnale că CE va recunoaşte eforturile financiare deosebite făcute de România pentru a susţine Ucraina şi Republica Moldova

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că va merge joi după-amiază la Bruxelles şi că există semnale că la nivelul Comisiei Europene vor fi recunoscute eforturile financiare „deosebite” făcute de România, în acest an, pentru susţinerea Ucrainei şi Republicii Moldova.

Prim-ministrul s-a declarat convins că va fi găsită soluţia justă, astfel încât cadrul fiscal bugetar stabilit pentru 2023, 2024 şi 2025 să fie actualizat, ţinând cont de aceste realităţi.

„După-amiază voi pleca la Bruxelles, unde mă voi întâlni cu oficialii europeni ca să discut câteva decizii esenţiale pe care trebuie să le luăm împreună, ca planul României să meargă cu succes mai departe. Sunt decis să nu renunţ la vreo reformă şi să livrăm tot ce ne-am asumat. Încheiem renegocierea PNRR, finalizăm noua formă a programului REPowerEU. Vom face reforma pensiilor, depunem cererea de plată numărul trei şi vom lua măsurile fiscale care să ne permită dezvoltarea sustenabilă a României”, a spus Ciolacu, în debutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că în şedinţa de Guvern de joi vor fi trecute în revistă toate jaloanele care trebuie închise pentru a putea depune următoarea cerere de plată.

„Aşa cum am anunţat în şedinţa de Guvern trecută, pentru asta sunt dispus să îmi pun pe masă mandatul de premier şi să îmi asum răspunderea, alături de Guvern, pe măsurile fiscale agreate cu Comisia Europeană. În acelaşi timp însă, în spiritul solidarităţii europene, sunt absolut convins şi există deja semnale în acest sens, după prezenţa celor trei miniştri la Bruxelles, că şi Comisia va recunoaşte eforturile financiare deosebite făcute de noi în acest an pentru susţinerea Ucrainei şi Republicii Moldova. Sunt sigur că vom găsi împreună cu partenerii europeni soluţia justă, astfel încât cadrul fiscal bugetar stabilit pentru 2023, 2024 şi 2025 să fie actualizat, ţinând cont de aceste realităţi”, a spus Ciolacu.

Premierul a subliniat importanţa reformelor prevăzute în PNRR, prin care va fi modernizată administraţia şi vor fi investite miliarde de euro în transport, energie, educaţie, sănătate, agricultură şi digitalizare. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Reuters: Scumpirea zahărului a adus profituri record grupului francez Tereos

Producătorul francez de zahăr Tereos, care anul trecut şi-a vândut fosta fabrică Zahărul Luduş (Mureş), a raportat miercuri o...

ADAMA publică Raportul ESG 2023: Lansări importante de produse inovatoare și sustenabile și reducerea amprentei de carbon cu 14%

ADAMA Ltd., lider global în industria de produse pentru protecția plantelor, a publicat raportul de sustenabilitate pentru anul 2023....
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole