luni, 26 septembrie, 2022
20.8 C
București

-

HomepageȘtiriLovitură pentru fermieri: Producătorul de îngrășăminte chimice Yara închide fabrica din Belgia

Lovitură pentru fermieri: Producătorul de îngrășăminte chimice Yara închide fabrica din Belgia

Compania norvegiană Yara, unul dintre cei mai mari producători de îngrășăminte din lume, a anunțat că va închide fabrica de îngrășăminte din Tertre, Belgia, din cauza prețurilor ridicate la gaze.

Producția va fi oprită „în următoarele zile”, ca parte a unui plan european mai larg de reducere a activității din cauza scumpirii gazelor, au comunicat oficialii companiei, potrivit Reuters.

Yara anunțase încă din august că își propune să reducă producția de amoniac cu 65% și pe cea de azotat de amoniu cu 35%.

Capacitatea anuală de producție la unitatea belgiană din Tertre este de 400.000 de tone de amoniac, 950.000 de tone de azotat de amoniu și 800.000 de tone de acid azotic, a precizat compania.

În urma închiderii unității belgiene, volumul anual de producție al Yara se va reduce cu 3,1 milioane de tone de amoniac, 1,8 milioane de tone de uree, 1,9 milioane de tone de nitrați și 0,3 milioane de tone de NPK.

Yara nu este singurul producător care a recurs la reducerea producției, la fel au făcut și companiile nemțești SKW Piesteritz și BASF, dar și cel mai mare producător de îngrășăminte din Polonia, Grupa Azoty sau CF Fertilizers UK.

Cei mai afectați vor fi însă fermierii europeni, care nu vor avea de unde să se aprovizioneze, ceea ce le va pune sub semnul întrebării producția.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

În Franța agricultura ecologică va primi un nou impuls din partea planului PAC

Agricultura ecologică a fost plasată în centrul planului strategic...

Cum hrănim mieii pentru o creștere rapidă și sănătoasă

O oaie sau un berbec sănătos poate fi obținut doar dintr-un miel hrănit adecvat. Pe parcursul creșterii și dezvoltării...

Olt: Culturi agricole afectate de secetă pe o suprafaţă de peste 1.600 de hectare

Seceta a afectat culturile agricole din 40 de localităţi din judeţul Olt, pe o suprafaţă de peste 1.600 de...

Îngrijirea coacăzului negru toamna – lucrări recomandate

Coacăzul negru este considerat un arbust fructifer destul de nepretențios. În același timp, fără îngrijire adecvată, recolta de coacăze...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate