4.6 C
București
vineri, 15 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleLovitură pentru fermieri: Producătorul de îngrășăminte chimice Yara închide fabrica din Belgia

Lovitură pentru fermieri: Producătorul de îngrășăminte chimice Yara închide fabrica din Belgia

Compania norvegiană Yara, unul dintre cei mai mari producători de îngrășăminte din lume, a anunțat că va închide fabrica de îngrășăminte din Tertre, Belgia, din cauza prețurilor ridicate la gaze.

Producția va fi oprită „în următoarele zile”, ca parte a unui plan european mai larg de reducere a activității din cauza scumpirii gazelor, au comunicat oficialii companiei, potrivit Reuters.

Yara anunțase încă din august că își propune să reducă producția de amoniac cu 65% și pe cea de azotat de amoniu cu 35%.

Capacitatea anuală de producție la unitatea belgiană din Tertre este de 400.000 de tone de amoniac, 950.000 de tone de azotat de amoniu și 800.000 de tone de acid azotic, a precizat compania.

În urma închiderii unității belgiene, volumul anual de producție al Yara se va reduce cu 3,1 milioane de tone de amoniac, 1,8 milioane de tone de uree, 1,9 milioane de tone de nitrați și 0,3 milioane de tone de NPK.

Yara nu este singurul producător care a recurs la reducerea producției, la fel au făcut și companiile nemțești SKW Piesteritz și BASF, dar și cel mai mare producător de îngrășăminte din Polonia, Grupa Azoty sau CF Fertilizers UK.

Cei mai afectați vor fi însă fermierii europeni, care nu vor avea de unde să se aprovizioneze, ceea ce le va pune sub semnul întrebării producția.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

China a cerut producătorilor de îngrăşăminte să oprească exporturile de uree din cauza creşterii preţurilor locale

Autorităţile chineze au cerut unor producători de îngrăşăminte să...
‹ adv ›

Noi reguli pentru importatorii de îngrăşăminte și produse chimice aduse pe piața din România

Toate companiile care importă mărfuri precum îngrăşăminte, fontă şi oţel, aluminiu, produse chimice sau energie electrică, au noi obligaţii...

Bloomberg: Rusia vrea o societate comercială unificată pentru exportarea îngrăşămintelor, în vederea influenţării preţurilor 

Rusia ia în considerare înfiinţarea unei societăţi comerciale unificate pentru exportarea îngrăşămintelor, în încercarea de a-şi majora influenţa asupra...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole