10 C
București
miercuri, 24 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTimiş: 23 tone de îngrăşământ chimic păstrat necorespunzător, găsite de poliţişti la...

Timiş: 23 tone de îngrăşământ chimic păstrat necorespunzător, găsite de poliţişti la firme agricole

O cantitate de 23 tone de îngrăşământ chimic cu azot şi produse pentru protecţia plantelor, păstrate necorespunzător sau cu termen de valabilitate expirat, a fost găsită de poliţiştii timişeni la societăţi comerciale cu specific agricol din judeţ, în urma unei acţiuni desfăşurate pe linia produselor pentru protecţia plantelor şi îngrăşămintelor chimice.

Au fost întocmite dosare penale, arată, marţi, o informare de presă a Poliţiei Timiş.

Poliţiştii din judeţul Timiş au efectuat activităţi de control sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, iar aspecte neconforme au fost depistate la Făget, Jebel, Lugoj şi Ciacova.

Poliţiştii din Făget au identificat 16,8 tone de azot şi alte îngrăşăminte care se aflau depozitate pe o platformă din beton neacoperită şi fără a fi ferită de condiţiile meteo nefavorabile, nerespectând astfel fişa de securitate a produsului.

În cauză s-a întocmit dosar penal nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor în locuri protejate.

Poliţiştii din Deta au continuat verificările la două persoane fizice autorizate cu sediul în comuna Jebel.

În urma verificărilor, s-a descoperit că una din persoanele fizice autorizate depozita ilegal 105 litri de produse de protecţia plantelor (erbicide) din trei grupe diferite de toxicitate, cu termenul de valabilitate expirat, devenite deşeuri, pentru care nu au fost luate măsuri de eliminare.

Cantitatea de erbicide identificată a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor şi neutralizării ulterioare.

În curtea altei persoane fizice autorizate din comuna Jebel a fost identificată cantitatea de aproximativ 6 tone de îngrăşământ chimic (azot) care se afla depozitată direct pe sol, neacoperită şi fără a fi ferită de condiţiile meteo nefavorabile, nerespectând astfel fişa de securitate a produsului.

În ambele situaţii, au fost întocmite dosare penale pentru neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.

Poliţiştii lugojeni împreună cu un consilier al Oficiului Fitosanitar Timiş au efectuat mai multe controale în Lugoj, la societăţi comerciale, unde au verificat modalitatea de gestionare şi manipulare a produselor pentru protecţia plantelor, precum şi asigurarea sistemelor de pază.

Într-o încăpere a unei societăţi comerciale din Lugoj au fost descoperiţi aproximativ 50 litri de produse pentru protecţia plantelor cu termenul de valabilitatea expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.

Poliţiştii oraşului Ciacova au descoperit că o persoană juridică depozitează ilegal 724 litri de produse de protecţia plantelor (erbicide) din categoria de toxicitate XN (nocive), cu termenul de valabilitate expirat, devenite deşeuri, pentru care nu au fost luate măsuri de eliminare.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

China a cerut producătorilor de îngrăşăminte să oprească exporturile de uree din cauza creşterii preţurilor locale

Autorităţile chineze au cerut unor producători de îngrăşăminte să...
‹ adv ›

Noi reguli pentru importatorii de îngrăşăminte și produse chimice aduse pe piața din România

Toate companiile care importă mărfuri precum îngrăşăminte, fontă şi oţel, aluminiu, produse chimice sau energie electrică, au noi obligaţii...

Bloomberg: Rusia vrea o societate comercială unificată pentru exportarea îngrăşămintelor, în vederea influenţării preţurilor 

Rusia ia în considerare înfiinţarea unei societăţi comerciale unificate pentru exportarea îngrăşămintelor, în încercarea de a-şi majora influenţa asupra...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole