20 C
București
sâmbătă, 3 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriHidroelectrica ar putea realiza cel mai mare parc solar din Europa, de...

Hidroelectrica ar putea realiza cel mai mare parc solar din Europa, de 1.500 MW

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie, ar putea realiza un parc solar de cel mult 1.500 MW, pe un teren concesionat direct de către Administraţia Domeniilor Statului (ADS) în zona Piscul Sadovei-Dăbuleni (Dolj), potrivit unor informaţii necon­firmate de companie, scrie zf.ro.

Capacitatea proiectului este fără precedent, cel mai mare parc solar în dezvoltare în acest moment în România fiind de 1.000 MW la Arad, o investiţie care s-ar ridica la 800 de milioane de euro, dezvoltată de Monsson şi finanţată fondul britanic de investiţii Actis prin inter­mediul companiei Rezolv Energy.

În cazul proiectului Hidroelectrica, investiţia ar putea depăşi 1,2 mi­liarde de euro, ţinta fiind ca aceasta să fie finanţată cu fonduri europene.  Dacă se va realiza, acesta va fi cel mai mare proiect de energie solară din Europa.

Conform unui prezentări a ADS proiectul se va realiza pe un teren de 3.000 de hectare, fiind realizat în urma unui parteneriat între Ministerul Agriculturi și Dezvoltării Rurale, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Energiei și Hidroelectrica. Astfel, ADS concesionează direct această suprafață firmei Hidroelectrica, urmând să primească în schimb anumite plăți.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

România vrea să ajungă la 10 GW de energie regenerabilă până în 2027

România vrea să ajungă la 10 GW de energie...
‹ adv ›

Eurostat: Regenerabilele au fost principala sursă a producţiei de energie în UE

Producţia de energie în Uniunea Europeană este repartizată pe diferite surse de energie precum combustibili solizi, gaze naturale, ţiţei,...

UE a ajuns la un acord privind obiective mai ambiţioase în domeniul energiei regenerabile până în 2030

Negociatorii UE au ajuns la un acord joi privind ţinte mai ambiţioase pentru extinderea folosirii energiei regenerabile până în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole