11.1 C
București
miercuri, 17 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCEZ montează panouri fotovoltaice pentru două gospodării de fermieri din judeţele Dolj...

CEZ montează panouri fotovoltaice pentru două gospodării de fermieri din judeţele Dolj şi Olt

Compania energetică CEZ, cu sprijinul partenerilor de afaceri şi al Asociaţiei Viitor Plus, va monta panouri fotovoltaice pentru sistemele de irigaţii, în valoare de 15.000 euro, pentru două gospodării din judeţele Dolj şi Olt, a anunţat marţi compania.

Prin această iniţiativă, compania energetică duce mai departe demersul început în 2019, de a face energia verde o resursă accesibilă cât mai multor utilizatori, dar pune în lumină şi rolul important pe care agricultura îl are în dezvoltarea locală.

„Ne onorăm în continuare promisiunea pentru un viitor mai curat, mai verde. Susţinând micii fermieri, sprijinim producţia locală, încurajăm utilizarea de energie verde, nepoluantă, şi, foarte important, punem umărul la dezvoltarea comunităţii locale. Şi, la fel ca în operaţional, iată că putem face toate acestea împreună cu partenerii noştri”, a spus Ondrej Safar, CEO CEZ România.

Preşedinte Asociaţiei Viitor Plus, Teia Ciulacu, a afirmat că în perioada aceasta dificilă ne reamintim cât de importantă este tranziţia către energii regenerabile.

„Găsim soare în orice colţ al lumii, iar noi tehnologii au fost dezvoltate. Ne bucurăm să vedem deciziile de investiţii în această direcție ale CEZ România şi să fim parteneri într-un proiect de responsabilitate socială simbolic pentru România – sprijinirea unor mici fermieri, din zone afectate de secetă şi schimbări climatice, să-şi dezvolte afacerea cu ajutorul panourilor solare”, a spus Ciulacu.

Una din provocările cu care se confruntă micii fermieri din Oltenia este ariditatea specifică acestei regiuni, care face activitatea de cultivare a solului mult mai dificilă.

„Pentru activitatea mea de legumiculturor, energia electrică este esenţială. De la însămânţarea culturilor, încă din decembrie, când acestea au nevoie de caldură de aproximativ 24-25 de grade, şi ziua, şi noaptea, până când încep să se dezvolte şi atunci e necesară irigarea lor, se consumă curent mereu. Să avem panouri solare chiar în curtea noastră şi să producem direct şi curat energia de care avem nevoie pentru mica noastră afacere este o binecuvântare. Mulţumim CEZ România pentru o asemenea oportunitate”, a transmis Sotorog Marian Daniel, fermier din judeţul Dolj.

Demersurile pentru instalarea panourilor fotovoltaice au început deja, iar în curând urmează a fi „sădită” energia verde în gospodăriile celor doi fermieri, kilowatt cu kilowatt.

Viitor Plus este o organizaţie non-profit cu o experienţă de peste 14 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educaţie, voluntariat şi infrastructură pentru mediu.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole