13.8 C
București
marți, 3 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriBloomberg: SUA a blocat o navă încărcată cu grâu polonez

Bloomberg: SUA a blocat o navă încărcată cu grâu polonez

Vameşii americani au oprit o navă încărcată cu grâu polonez în Portul Houston, o decizie care ar putea da naştere la tensiuni cu Uniunea Europeană, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

Nava Yochow care transportă o cantitate de aproximativ 30.000 de tone de grâu din Polonia este împiedicată să îşi descarce încărcătura în Portul Houston, potrivit surselor care au dorit să îşi păstreze anonimatul. Vameşii americani şi-au motivat decizia printr-o posibilă contaminare cu porumb.

SUA au fost nevoite să reia achiziţiile de grâu european după ce seceta a dus la majorarea preţurilor pe piaţa locală. Chiar dacă există suficiente cantităţi de grâu american pentru a-i aproviziona pe producătorii locali de făină, este mai ieftin să aduci cereale din Polonia decât să le transporţi din Midwest-ul american spre locuri precum Texas sau Florida.

Chiar dacă este vorba de importuri modeste, acestea sunt totuşi o lovitură pentru fermierii americani care de mai mulţi ani au pierdut teren pe piaţa mondială în favoarea Rusiei, cel mai mare exportator mondial de grâu.

O eventuală respingere a navei încărcate cu grâu polonez ar putea declanşa tensiuni cu Uniunea Europeană. În trecut, SUA au acuzat alte ţări că impun bariere non-tarifare în calea comerţului atunci când nave cu încărcătură americană au fost respinse în locuri precum China.

Nava Yochow a plecat din Polonia în data de 13 iulie şi a ajuns în Portul Houston în data de 6 august. Datele UE mai arată că sunt alte două nave, una care transportă aproximativ 29.000 de tone de grâu şi alta cu o încărcătură de 33.000 de tone, care au plecat din Polonia spre SUA în luna iulie.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Producție agricolă responsabilă prin practici de ambalare circulară

În prezent, protecția mediului și a resurselor naturale este fundamentală pentru fermierii din România, pentru a îmbunătăți sănătatea și...

AGCO Corporation cumpără 85% din gigantul tehnologic Trimble pentru 2 miliarde de dolari

AGCO Corporation, producător și distribuitor global de utilaje agricole și tehnologie de agricultură de precizie, a anunțat recent o...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole