21.6 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBloomberg: SUA a blocat o navă încărcată cu grâu polonez

Bloomberg: SUA a blocat o navă încărcată cu grâu polonez

Vameşii americani au oprit o navă încărcată cu grâu polonez în Portul Houston, o decizie care ar putea da naştere la tensiuni cu Uniunea Europeană, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

Nava Yochow care transportă o cantitate de aproximativ 30.000 de tone de grâu din Polonia este împiedicată să îşi descarce încărcătura în Portul Houston, potrivit surselor care au dorit să îşi păstreze anonimatul. Vameşii americani şi-au motivat decizia printr-o posibilă contaminare cu porumb.

SUA au fost nevoite să reia achiziţiile de grâu european după ce seceta a dus la majorarea preţurilor pe piaţa locală. Chiar dacă există suficiente cantităţi de grâu american pentru a-i aproviziona pe producătorii locali de făină, este mai ieftin să aduci cereale din Polonia decât să le transporţi din Midwest-ul american spre locuri precum Texas sau Florida.

Chiar dacă este vorba de importuri modeste, acestea sunt totuşi o lovitură pentru fermierii americani care de mai mulţi ani au pierdut teren pe piaţa mondială în favoarea Rusiei, cel mai mare exportator mondial de grâu.

O eventuală respingere a navei încărcate cu grâu polonez ar putea declanşa tensiuni cu Uniunea Europeană. În trecut, SUA au acuzat alte ţări că impun bariere non-tarifare în calea comerţului atunci când nave cu încărcătură americană au fost respinse în locuri precum China.

Nava Yochow a plecat din Polonia în data de 13 iulie şi a ajuns în Portul Houston în data de 6 august. Datele UE mai arată că sunt alte două nave, una care transportă aproximativ 29.000 de tone de grâu şi alta cu o încărcătură de 33.000 de tone, care au plecat din Polonia spre SUA în luna iulie.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Cricova – soiuri noi pentru vinuri și spumante selecte și oportunități excelente în turism

Combinatul de Vinuri „Cricova” din Republica Moldova marchează un...
‹ adv ›

Îngrășăminte specializate Dr Green – soluții avansate în fertilizarea culturilor

Dr Green este o companie poloneză modernă, în creștere rapidă, care produce îngrășăminte foliare inovatoare pentru toate culturile agricole.  Dr Green...

SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile

Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state cu...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole