3.8 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriAjutor de 225 milioane de lei pentru crescătorii de bovine

Ajutor de 225 milioane de lei pentru crescătorii de bovine

Comisia Europeană a aprobat, vineri, o schemă de ajutor în valoare de 225 milioane de lei (aproximativ 46 milioane de euro) lansată de autorităţile române pentru sprijinirea crescătorilor de bovine, în contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

Sprijinul public va fi acordat sub formă de subvenţii directe pentru a răspunde la pierderea veniturilor de către crescătorii de bovine în contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19.

Comisia Europeană a decis că schema românească este în linie cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar, în special granturile nu depăşesc 255.000 de euro per beneficiar, după cum se prevede în cadrul temporar pentru întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei agricole primare. În al doilea rând, sprijinul poate fi acordat până la 31 decembrie 2021.

„Comisia Europeană a constatat că această măsură de sprijin este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru al Uniunii Europene”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

La finele lunii martie, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros a anunţat că fermierii care deţin în prezent animale din specia bovină în bazele de date vor primi în acest an un sprijin financiar mai consistent sub forma unui ajutor Covid, în timp ce pentru animalele raportate la anul 2013, data istorică prevăzută în regulament după care se acordă Ajutorul Naţional Tranzitoriu (ANT), vor fi alocate doar nişte plafoane minime.

Adrian Oros a precizat că sumele totale alocate pentru bovinele de lapte şi carne sub formă de ajutor Covid vor fi de 222 de milioane de lei, în timp ce pentru animalele raportate la anul 2013 de numai 8 milioane de lei, respectiv nişte „sume simbolice”.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Iepurele Californian – caracteristică, condiții de întreținere

Rasele de animale înalt productive sunt, de regulă, foarte...

Tanczos: Reţeaua naţională de meteorologie va fi completată cu 100 de staţii agrometeo şi 300 de staţii meteo automatizate

O sută de staţii agrometeorologice şi 300 de staţii meteorologice automatizate vor completa reţeaua naţională de meteorologie, a declarat,...

Tratamente la zmeur și mur. Măsuri de protecție

Activitățile de protecție a zmeurului și murului împotriva bolilor și dăunătorilor trebuie planificate corect și echilibrat, iar înainte de...

Înființarea unei livezi de gutui: Cum îngrijim plantația și ce soiuri productive alegem

Gutuiul este una din cele mai vechi fructe cunoscute. Istoricii susțin că ar data de peste 4000 de ani....
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate