17.8 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleKuleba: Nici Ucraina, nici Polonia „nu au nevoie de acest război al...

Kuleba: Nici Ucraina, nici Polonia „nu au nevoie de acest război al cerealelor”

Nici Ucraina, nici Polonia „nu au nevoie de acest război al cerealelor”, a declarat şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, considerând că tensiunile sunt alimentate de campania electorală din ţara vecină şi aliată, potrivit AFP.

„Noi nu avem nevoie de acest război al cerealelor, şi nici Polonia”, a declarat Kuleba într-un interviu acordat agenţiei de ştiri Interfax-Ucraina, publicat joi.

„Nu am creat această criză şi suntem absolut dispuşi să-i punem capăt”, a adăugat el, considerând că actualele tensiuni polono-ucrainene sunt cauzate de campania pentru alegerile din 15 octombrie din Polonia.

„Emoţiile sunt mari. Tensiunea ar putea creşte în Polonia până la 15 octombrie”, a declarat ministrul, în timp ce guvernul populist al Poloniei, cu sprijinul regiunilor agricole ale ţării, îşi prezintă interdicţia asupra importurilor de cereale ucrainene ca pe o modalitate de a-i proteja pe fermierii polonezi.

Kuleba s-a declarat încrezător într-o rezolvare în curând a acestei crize, spunând că cei doi vecini nu au de ales.

În schimb, el a denunţat discursul oficialilor polonezi care îi portretizează pe ucraineni ca fiind nerecunoscători.

„Consider că este o ameninţare strategică propagarea activă a discursului despre aşa-numita ingratitudine a ucrainenilor”, faţă de Polonia, unul dintre principalii săi aliaţi în faţa invaziei ruse, a menţionat ministrul.

„Aceasta este o minciună, pur şi simplu. Ucraina este foarte sinceră şi profund recunoscătoare poporului polonez şi guvernului polonez”, a spus el.

Dar „plantarea în capul polonezilor a discursului despre ingratitudinea Ucrainei şi a ucrainenilor riscă să aibă consecinţe extrem de proaste pentru securitate”, a afirmat Kuleba.

Varşovia găzduieşte în prezent aproape un milion de refugiaţi ucraineni care şi-au părăsit ţara după începerea invaziei ruse în 2022, iar ajutorul militar occidental pentru Ucraina trece în principal prin teritoriul Poloniei.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Satu Mare: Percheziţii la un punct de lucru de unde s-ar fi intoxicat sute de familii de albine

Două percheziţii domiciliare au avut loc, vineri, în judeţul Satu Mare, în cazul sutelor de familii de albine care...

Patru operatori de cereale din Portul Constanța – amendaţi cu câte 15.000 lei pentru poluarea aerului

Patru operatori de cereale din Portul Constanţa au fost amendaţi cu câte 15.000 lei de Garda de Mediu pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole