17.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleProducătorul brandului ''Lăptăria cu caimac'' se listează vineri pe piaţa AeRO

Producătorul brandului ”Lăptăria cu caimac” se listează vineri pe piaţa AeRO

Acţiunile producătorului de lactate Agroserv Măriuţa intră vineri la tranzacţionare pe piaţa AeRO, segmentul de acţiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al BVB, sub simbolul bursier MILK, informează miercuri Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Compania este recunoscută pentru brandul Lăptăria cu Caimac.

Agroserv Măriuţa a fost înfiinţată în anul 1994 şi până în 2018 a avut exclusiv activităţi agricole, cultură mare (grâu, orz, rapiţă, porumb, lucernă şi altele, pe o suprafaţă de 3.000 ha) şi ferma de vaci de lapte (cu peste 2.500 animale).

În 2018, compania a pus în funcţiune o fabrică de lactate, ce a presupus o investiţie de peste 5 milioane de euro, şi a lansat brandul Lăptăria cu Caimac, sub care produce şi comercializează lapte integral ambalat la sticlă, brânzeturi maturate, smântână, iaurt, sana etc.

În aprilie 2021, compania a derulat un plasament privat prin care a vândut un număr de 431.020 acţiuni la un preţ de 45 lei/acţiune.

Valoarea capitalizării anticipate rezultată în urma derulării plasamentului privat aferent majorării de capital este de 77.895.900 lei, valoare rezultată din înmulţirea numărului total de acţiuni al companiei şi preţul din plasamentul privat.

BT Capital Partners este Consultantul Autorizat care a intermediat realizarea plasamentului privat şi listarea acţiunilor Agroserv Măriuţa la bursă.

Agroserv Măriuţa a făcut primul pas pe piaţa de capital în noiembrie 2020, când a derulat un plasament privat prin care a vândut obligaţiuni denominate în euro, în valoare de 3 milioane euro, tranzacţionate din decembrie 2020, pe SMT, sub simbolul MILK25E. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

PSD Botoşani: Noua lege a laptelui, iniţiată de senatorul Lucian Trufin, a intrat în vigoare

Comercializarea laptelui şi a produselor lactate va respecta noi...
‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole