sâmbătă, 21 mai, 2022
27.8 C
București

-

HomepageAnaliticaPrețurile îngrășămintelor cu azot au atins un nou record

Prețurile îngrășămintelor cu azot au atins un nou record

Prețurile îngrășămintelor cu azot au crescut pe piața mondială cu 130-200 dolari per tonă în două săptămâni. În special, s-au scumpit îngrășămintele ce conțin azot amoniacal și ureic.

Dacă în SUA (portul Nola), UAN-32 a costat 435 de dolari pe tonă la începutul lunii octombrie, atunci începând cu 15 octombrie prețul a ajuns la 500 dolari pe tonă, iar în porturile baltice prețul pentru UAN-32 a crescut de la 462-480 de dolari pe tonă până la 665-675 de dolari pe tonă, în condițiile FOB, potrivit analiștilor Infoindustria.com.

Prețul pentru azotatul de potasiu a crescut în două săptămâni în regiunea Mării Baltice de la 330-400 dolari pe tonă la 460-555 de dolari pe tonă.

Mai mult, la prețul de 555 de dolari pe tonă a fost înregistrată vânzarea azotatului de potasiu către Brazilia în volum de 20 de mii de tone.

În Europa, unde se utilizează în principal azotatul de calciu, prețul căruia a crescut la 600-610 euro pe tonă pentru livrarea mărfurilor în decembrie (țările Benelux). Marfa pentru livrarea din noiembrie a fost vândută la 468 de euro pe tonă, în vrac. Vânzarea pentru luna septembrie a avut loc la 400 euro pe tonă, CIF.

În Ucraina, îngrășămintele sunt vândute în cantități limitate, deoarece propria producție a scăzut semnificativ. Ultimul preț al azotatului de potasiu din Ucraina a ajuns la 21000-22000 grivne (686-719 euro) pe tonă. Producătorii ucraineni nu vând oficial îngrășăminte cu azot.

„Azotatul de potasiu a crescut în prețuri până la niveluri record”, au rezumat experții.

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Director Dezvoltare @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

FOTO. A doua zi a conferinței RALF 2022 este în plină desfășurare la București

O serie de prezentări și discuții privind necesitatea procesării...

Pagubele produse de buruieni. Cum afectează recolta

Se numesc buruieni speciile sălbatice de plante adaptate să trăiască împreună cu plantele cultivate, pe care le stânjenesc în creștere și...

Pasteureloza la iepuri: simptome și sfaturi pentru prevenire

Pasteureloza la iepuri este o boală produsă de Pasteurella multocida, bacterie care trăiește în căile respiratorii. Este una dintre...

Se apropie o criză majoră a cerealelor. XTB: Preţul grâului a crescut cu peste 130%, iar al porumbului cu 106%

În Europa, grâul a ajuns la 431,75 EUR/tonă pe bursa franceză, un nou maxim record pentru scadenţa în septembrie...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate