10.1 C
București
vineri, 3 decembrie, 2021

-

HomepageAnaliticaMaxim istoric de preț pentru grâu pe Euronext

Maxim istoric de preț pentru grâu pe Euronext

Pragul de 300 euro pe tonă pentru grâu a fost depășit ieri pe Euronext și pe piața fizică, cu un maxim istoric exprimat în euro.

Cotații grâu pe Euronext:

Potrivit Agritel, pe lângă numeroșii factori deja menționați pentru a justifica această creștere, există acum temeri cu privire la calitatea grâului australian, care a fost afectată de ploile din timpul recoltării. De asemenea, inundațiile din Canada provoacă dificultăți logistice, în special în porturi.

Grâul în Chicago se tranzacționează la cel mai înalt nivel din 2012. Unul dintre motivele creșterii de ieri este reducerea evaluării recoltei de grâu de toamnă la doar 44% grâu bun spre excelent, comparativ cu 46% săptămâna trecută. 96% din grâul de toamnă este acum semănat, în creștere cu 2 puncte față de săptămâna trecută, dar sub așteptări.

Prețurile pentru grâu cresc în continuare și în regiunea Mării Negre, în urma altor piețe. Acest lucru a dus la o creșterea taxelor de export a grâului din Rusia la 78,30 dolari pe tonă în această săptămână.

Celelalte cereale, cum ar fi porumbul și orzul, se confruntă, de asemenea, cu o tendință ascendentă privind prețurile.

Ministrul ucrainean al Agriculturii a surprins ieri producătorii publicând estimări ale producției de porumb din acest an, la 40 milioane de tone, peste intervalul estimărilor analiștilor. În timp ce prețurile la porumb în termeni FOB sunt în creștere, prețurile interne în Ucraina se confruntă în prezent cu presiunea recoltei.

Cotații porumb pe Euronext:

Această situație fără precedent este rezultatul mai multor factori, inclusiv motive geopolitice și creșterea costurilor energetice.

Prețurile rapiței au revenit brusc ieri, pe fondul volatilității crescute a mărfii și al îngrijorărilor cu privire la livrările din Canada.

Pe piaţa internaţională, Bangladesh cumpără oficial 50 de mii de tone de grâu, iar Coreea de Sud aproximativ 50 de mii de tone de porumb.

Dolarul rămâne ferm la 1,1230 față de euro și 74,80 față de rublă. Prețul petrolului este constant, la 76,30 USD/baril în așteptarea discuțiilor dintre SUA, China și Japonia privind eliberarea stocurilor de rezervă.

Luminița Crivoi
Director Dezvoltare @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

APIA primește cereri pentru reducerea accizei la motorină pentru anul 2022

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în cursul lunii decembrie 2021  se depun Cererile de...
- adv -spot_img

Cum alegem păsările, care vor fi productive și iarna

Înainte de perioada rece este o întrebare firească, așa cum temperaturile scăzute pot influența semnificativ atât sănătatea, cât și...

Ministrul Agriculturii caută soluţii pentru problemele industriei de morărit şi panificaţie

Aplicarea unui regim de impozitare asemenea celui practicat în domeniul construcţiilor pentru salariaţii din sectorul morărit, panificaţie şi produse...

Noi pe Facebook

De citit

Fătarea la vaci: de ce și cu cât aceasta poate întârzia

Crescătorii de bovine destul de des se plâng, că...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției