luni, 3 octombrie, 2022
12.8 C
București

-

HomepageAnaliticaBerkshire - rasa ideală de porci crescuți în condiții casnice

Berkshire – rasa ideală de porci crescuți în condiții casnice

Porcii din rasa Berkshire sunt o alegere excelentă pentru agricultorii americani care doresc să crească animale cu un gust apreciat de către consumatori.

Cu ceva vreme în urmă existau foarte multe ferme mici care creşteau porci Berkshire şi obţineau un profit bun de pe urma lor.

În ultimul timp, sistemul de creştere a porcilor, a fost mutat în marile ferme cu peste 1000 de porci, crescuţi sub acelaşi acoperiş.

Micii fermieri care au rezistat concurenţei constată că profiturile lor cresc din nou datorită calităţii deosebite a cărnii de porc Berkshire şi văd că tot mai mulţi consumatori direcţi (restaurante în special) sunt interesaţi în afară de gustul cărnii şi de sistemul de creştere a lor.

Şi asta pentru că se urmăreşte tot mai mult rasele de nişă care sunt crescute în condiţii în care este respectată bunăstarea animalelor şi în care este protejat mediul înconjurător.

Porcii din rasa Berkshire trăiesc în aer liber şi sunt adaptaţi perfect pentru creşterea pe păşune. Carnea lor este mai închisă la culoare, mai suculentă şi mai aromată decât ceea ce găsim pe rafturile magazinelor alimentare.

Berkshire sunt porci care aparţin uneia dintre cele mai vechi rase identificate. Aceşti porci negrii, cu puncte albe (zona picioarelor, bot şi coadă), au fost aduşi cu peste 350 de ani în Statele Unite ale Americii iar în 1875, crescătorii de porci au format asociaţia american Berkshire (ABA), făcând astfel primul grup de crescători din lume care aveau şi un registru de certificare a rasei.

Află Care sunt cele mai productive rase de porci pentru carne accesând acest link.

Porcii din această rasă sunt de două varietăţi, una pentru untura (care aveau o piaţă puternică până în anii 1960), şi alta pentru carne, care a prosperat până în anii 1980 când marile corporaţii americane au preluat controlul asupra pieţei.

Porcii Duroc, Hampshire şi Yorkshire au început să domine piaţa şi pentrucă aceştia, erau crescuţi în sistem intensiv şi astfel într-un interval de timp mult mai scurt.

Mai nou, renumiţi bucătari din Statele Unite ale Americii, fac o bună reclamă acestei rase, prin reţele gastronomice bazate pe carne de porc, şi mai ales că în urma testelor şi analizelor, a 19 rase, s-a constatat că este rasa care dă cea mai gustoasă carne de porc.

Cu toate că a trecut prin dificultăţi în ultimii 40 de ani, micii fermieri ţin registrul de reproducţie în continuare pentru a păstra intactă trăsăturile rasei Berkshire.

Mai nou carnea de porc din această rasă este căutată la export, îndeosebi în Japonia.

Sursa foto pinterest.com

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Scheme de tratament contra bolilor la vița de vie

Tratamentele la vița de vie se realizează în dependență...

Piața agricolă mondială: Prețurile la grâu și porumb continuă să crească

Începutul lunii octombrie pe piața agricolă mondială este marcat de aceleași variații de prețuri bine cunoscute în ultima perioadă....

Consilier Daea: Foarte multă rapița OMG din Ucraina a ajuns la procesare și sunt probleme mari

Mărfurile agricole din Ucraina încep să creeze probleme în piață. Se întâmplă, însă, după ce Uniunea Europeană a deschis...

România are 12 mii de producători în sistem ecologic; suprafaţa ecologică – 2%

Piaţa produselor economice în România este afectată de confuzia a ceea ce înseamnă ecologic, a declarat, vineri, preşedintele Asociaţiei...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate