11.6 C
București
miercuri, 15 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleGuvernul a adoptat normele privind raportarea stocurilor de produse agricole şi alimentare

Guvernul a adoptat normele privind raportarea stocurilor de produse agricole şi alimentare

Guvernul a aprobat, miercuri, normele metodologice privind raportarea stocurilor la produsele agricole şi alimentare de către producători, depozitari, procesatori şi comercianţi.

Conform Executivului, actul normativ prevede realizarea Sistemului Electronic de Raportare al Stocurilor de Produse Agroalimentare din Romania – SERSPAR. Totodată, sunt stabilite termenele de raportare a datelor statistice. Actul normativ conţine şi prevederi privind asigurarea confidenţialităţii datelor.

De asemenea, este stabilită metodologia de colectare, centralizare şi prelucrare a datelor statistice de evidenţă a stocurilor de produse agricole şi alimentare.

Executivul reaminteşte că prin Legea 105/2023 a fost stabilită modalitatea de raportare a stocurilor la produsele agricole şi alimentare de către producătorii agricoli, depozitarii, procesatorii şi comercianţii, la nivel naţional, creându-se baza legală pentru elaborarea legislaţiei secundare.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Cancerul bacterian – principala cauză a „morții sâmburoaselor” – sfaturi pentru control

Cancerul bacterian, întâlnit în unele surse și ca declinul bacterian sau ulcerația bacteriană, produs de bacteria Pseudomonas syringae poate asigura pagube...

ANPC a lansat în dezbatere publică un Ordin privind condițiile de comercializare a legumelor şi fructelor

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a publicat, marţi, în transparenţă decizională, un proiect de Ordin al preşedintelui ANPC,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole