21.4 C
București
miercuri, 1 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleGuvernul a adoptat normele privind raportarea stocurilor de produse agricole şi alimentare

Guvernul a adoptat normele privind raportarea stocurilor de produse agricole şi alimentare

Guvernul a aprobat, miercuri, normele metodologice privind raportarea stocurilor la produsele agricole şi alimentare de către producători, depozitari, procesatori şi comercianţi.

Conform Executivului, actul normativ prevede realizarea Sistemului Electronic de Raportare al Stocurilor de Produse Agroalimentare din Romania – SERSPAR. Totodată, sunt stabilite termenele de raportare a datelor statistice. Actul normativ conţine şi prevederi privind asigurarea confidenţialităţii datelor.

De asemenea, este stabilită metodologia de colectare, centralizare şi prelucrare a datelor statistice de evidenţă a stocurilor de produse agricole şi alimentare.

Executivul reaminteşte că prin Legea 105/2023 a fost stabilită modalitatea de raportare a stocurilor la produsele agricole şi alimentare de către producătorii agricoli, depozitarii, procesatorii şi comercianţii, la nivel naţional, creându-se baza legală pentru elaborarea legislaţiei secundare.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Județul Timiș – unul dintre cele mai puternice hub-uri agricole regionale

Vestul ţării câștigă tot mai mult teren în planurile...
‹ adv ›

AFIR a făcut plăţi de 119 mln euro în perioada 22-30 aprilie 2024

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a făcut plăţi de 119 milioane euro (594,66 milioane de lei) în perioada...

ANSVSA: Amenzi la unităţi din industria alimentară în zonele turistice

Inspectorii sanitari veterinari au controlat în ultima săptămână din luna aprilie peste 3.200 de unităţi din industria alimentară, situate...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole