17.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleCe putem cultiva după mazăre. 5 culturi bune pentru semănatul succesiv

Ce putem cultiva după mazăre. 5 culturi bune pentru semănatul succesiv

Mazărea este o cultură universală atunci când vorbim despre ce cultură am putea să plantăm după aceasta. Leguminoasa este pretabilă în calitate de premergător aproape orice legume și verdețuri, excepție fac mazărea și alte leguminoase.

Nu e de mirare că este deseori folosită ca îngrășământ verde pentru a îmbunătăți solul.

După recoltare, cosiți partea aeriană a plantei și rădăcinile lăsați-le pe sol – până în primăvară vor putrezi și vor îmbogăți solul cu azot. Dar dacă ați plantat mazărea în aprilie și până la sfârșitul lunii iunie deja ați recoltat mazărea verde, atunci parcela poate fi reutilizată imediat.

În acest articol discutăm despre culturile pe care le putem planta după recoltarea mazării.

1. Ridiche

ridichi de lună

De regulă, ridichile sunt semănate primăvara devreme, deoarece această plantă aparține culturilor de zi scurtă, iar cu un exces de lumină provoacă apariția de tije florale. Dar, în a doua jumătate a verii, zilele devin mai scurte, așa că puteți obține o a doua recoltă de ridichi.

Pentru semănatul de vară, alegeți soiuri cu coacere medie, cu o perioadă de coacere de 30-35 de zile, iar pentru toamnă – cu o perioadă de coacere de 40-50 de zile.

Îngrijirea ridichilor vara ar trebui să fie aceeași ca și primăvara.

Detalii despre Ridichea de vară și de iarnă. Sfaturi la cultivare.

Ridichea Daikon

Daikon este, de asemenea, o cultură de zi scurtă, iar plantarea de vară are unele avantaje: mai puține tije florale și un randament mai bun. Parcelele semănate cu Daikon după semănat sunt udate abundent și apoi mulcite cu mraniță. Pentru semănat în luna iulie se aleg soiurile cu coacere timpurie și mijlocie.

2. Varză

După mazăre, în mijlocul verii, puteți planta kale, varietăți de varză de toamnă sau conopidă. Înainte de semănat, semințele se înmoaie până se umflă, apoi parcela se udă și se mulcesc plantele.

Detalii despre Conopida – cultivarea de toamnă și timpurie, pentru recolte bune.

Această varză este rezistentă la îngheț. Se spune, că după un îngheț ușor, varza Kale devine mai gustoasă. Kale vă va împrospăta grădina și va adăuga varietate dietei.

3. Spanac

Spanacul nu preferă temperaturile ridicate, așa că vara este mai bine să-l semănați în august, când zilele nu mai sunt atât de calde. Ca și altor culturi verzi, spanacului îi place multă apă.

Vezi mai multe despre Cultivarea spanacului – sfaturi la semănat și îngrijire.

4. Salată

Cel mai rapid mod de a obține o recoltă frumoasă de salată este în timpul verii. Condiția principală pentru cultivarea de vară a salatei este udarea regulată. De asemenea, asigurați-vă că plantele nu sunt dens semănate.

5. Mărar

Dacă mazărea a crescut într-un loc bine luminat, după ea poate fi semănat mărar. Pentru germinarea timpurie, semințele sunt înmuiate în prealabil. Înainte de plantare, îmbogățiți solul adăugând o găleată de mraniță și 1 lingură de îngrășământ mineral complex.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Răsadul de ardei – sfaturi la creștere și plantare

Procesul de creștere a răsadului de ardei este crucial,...
‹ adv ›

Mana cepei – simptome, prevenire, combatere

Mana cepei este cauzată de ciuperca microscopică Peronospora destructor, ce infectează doar speciile din genul Allium, incluzând usturoiul, ceapa, ceapa eșalotă...

Harghita: A început plantarea cartofului, pe aproximativ 6000 de hectare; în judeţ sunt peste o mie de producători

Producătorii de cartofi harghiteni au început plantarea cartofului, cultura de bază în judeţ, suprafaţa totală urmând să fie de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole