12.3 C
București
miercuri, 20 noiembrie, 2024

-

HomepageAdvAsociația Micilor Producători de Vinuri din Republica Moldova anunță prezența în cadrul...

Asociația Micilor Producători de Vinuri din Republica Moldova anunță prezența în cadrul RO-Wine – Festivalul Internațional dedicat vinurilor din România

Festivalul Internațional dedicat vinurilor din România, ediția de primăvară se va bucura anul acesta de prezența unei game variate de vinuri moldovenești. Evenimentul ce va avea loc în zilele de 12, 13 și 14 mai la Fratelli Studio va dispune de o zonă specială dedicată celor peste 40 de crame din Republica Moldova, unite sub brandul de țară Wine of Moldova.

Cincisprezece dintre acestea sunt deținute de mici producători, ale căror vinuri sunt aduse în țara noastră de către Asociația Micilor Producători de Vinuri din Republica Moldova.

Asociația Micilor Producători de Vinuri din Republica Moldova își va prezenta cele mai noi vinuri în premieră pentru piața din România, fiind puse în lumina reflectoarelor crame locale de renume precum Mircești, Equinox, Casa Vinicolă Luca, Et Cetera sau ATU Winery.

Vinăriile din Republica Moldova participă în mod sistematic la festivalul RO-Wine, fiind unul dintre cele mai mari evenimente de profil din România care facilitează stabilirea legăturilor de afaceri între vinificatorii din țară și potențiali parteneri de peste hotare, identificarea noilor oportunități de colaborare, în vederea promovării și creșterii prezenței vinurilor moldovenești pe piețele țintă.

România este principala piață de desfacere a vinurilor îmbuteliate în Republica Moldova. Conform celor mai recente date oficiale, în anul 2022 a fost exportat un total de vin îmbuteliat în valoare de 26 milioane de dolari, mai mult cu 7% comparativ cu anul 2021. Suntem nerăbdători să ne reîntâlnim cu iubitorii de vin din România, mai ales că am observat un interes din ce în ce mai mare pentru vinurile de autor, care se produc în ediții limitate, de calitate înaltă. Vă așteptăm cu drag la festival pentru a descoperi împreună noutățile!” – susține Elena Tomescu, director al Asociației Micilor Producători de Vinuri din Republica Moldova.

Producătorii de peste Prut vor întâmpina vizitatorii târgului cu o multitudine de surprize. Anumite crame, precum Alter Ego, vor participa în premieră la acest festival viticol, iar fiecare cramă expozantă va prezenta vinuri noi lansate.

Pe lângă prezența vinificatorilor la standuri într-o zonă dedicată, vineri, începând cu ora 16:00, va fi organizat un masterclass cu prezentarea vinurilor premium moldovenești pentru reprezentanții HoReCa din România.

Asociația Micilor Producători de Vinuri din Republica Moldova numără în prezent 60 de membri, care exploatează peste 380 de hectare de viță de vie și produc anual peste 980 de mii de sticle de vin, plasate pe piață cu marcă proprie și exportate în peste 25 de destinații.

Caracterizate prin originalitate și autenticitate, vinurile micilor producători sunt medaliate și apreciate la diferite concursuri internaționale de profil din întreaga lume. În perioada 2020-2022, acestea au obținut un total de 281 de medalii la diferite concursuri internaționale.

RO-Wine, Festivalul Internațional de Vinuri din România, este primul festival autohton de vinuri orientat exclusiv către piețele de vinuri premium și de lux. În fiecare an, festivalul oferă o interacțiune directă cu operatorii premium HoReCa și cu oameni pasionați de vin din întreaga lume.

Festivalul aduce laolaltă crame din România, Europa și din alte regiuni viticole ale lumii, o selecție gastronomică impresionantă, masterclass-uri susținute de invitați autoritari și evenimente speciale. Biletele de acces se pot achiziționa pe site-ul dedicat evenimentului: romaniawinefestival.com.

Iubitorii de vinuri sunt așteptați în weekendul 12-14 mai în cadrul RO-Wine pentru a experimenta varietatea vinurilor românești și moldovenești deopotrivă. Mai multe detalii despre activitatea cramelor moldovenești se pot găsi pe www.vindeautor.md sau pe pagina dedicată de Facebook.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bayer și Orbia Netafim extind colaborarea cu noi produse pentru sectorul horticol

Divizia de Agricultură de Precizie a Orbia, Netafim, și...

Agritechnica 2025: Înregistrări deschise pentru expozanți

Agritechnica 2025, cel mai mare târg mondial de utilaje agricole, se va desfășura între 9 și 15 noiembrie, la centrul...

Soluții avansate post-recoltă: Creșterea profitabilității prin gestionarea precisă a depozitării la rece

În pomicultura modernă, gestionarea optimă post-recoltă este de o importanță crucială. Practicile post-recoltă, în special depozitarea la rece, joacă...

Purcari Wineries a înregistrat în primele nouă luni un profit net de 43,37 mln lei, în scădere cu 1%

Producătorul de vinuri Purcari Wineries a înregistrat în primele nouă luni un profit net de 43,374 milioane lei, în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole