21.8 C
București
luni, 20 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Agriculturii a discutat cu omologul său din Maroc despre exportul de...

Ministrul Agriculturii a discutat cu omologul său din Maroc despre exportul de ovine

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a avut vineri o întâlnire în format videoconferinţă cu ministrul Agriculturii, Pescuitului Maritim, Dezvoltării Rurale, Apelor şi Pădurilor din Regatul Marocului, Mohamed Sadiki, tema întrevederii fiind nevoia Marocului de a importa ovine şi întărirea relaţiilor de cooperare dintre cele două ţări.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, se lucrează la întocmirea unui Memorandum de înţelegere între cele două state pe subiecte legate de comerţ exterior.

„Oficialul MADR şi-a exprimat aprecierea pentru interesul crescut manifestat de Regatul Marocului pentru piaţa de ovine din România, afirmând că o mare parte din activitatea fermelor româneşti poate reprezenta un exemplu de bună practică în domeniul zootehnic la nivel european. Totodată, ministrul Daea a transmis asigurări că ţara noastră acordă o importanţă deosebită regulilor de export privind bunăstarea animalelor în timpul transportului”, se spune în postare.

România este al doilea stat ca efectiv de ovine în Uniunea Europeană şi MADR urmăreşte creşterea acestuia, pentru a putea valorifica resursele pe care ţara noastră le are, iar din acest punct de vedere statul foloseşte toate instrumentele disponibile pentru a dezvolta sectorul şi a sprijini crescătorii de ovine să-şi valorifice produsele obţinute în fermele pe care le au în diferite zone ale ţării.

Cei doi omologi au convenit ca în perioada imediat următoare să se intensifice eforturile pentru agrearea modelului de certificat sanitar veterinar pentru ovine vii de către autorităţile sanitar-veterinare ale celor două state, iar ulterior o delegaţie formată din oameni de afaceri şi oficiali guvernamentali din Maroc va realiza o vizită în România pentru a deschide drumul concret al colaborării practice. 

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Barbu: E o practică comercială neloială – produse româneşti au adaos mare, produsele din import au adaos mic

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat, joi, că se lucrează la proiectul privind limitarea adaosului comercial la toate produsele...

Proiect: Operatorii din sectorul agroalimentar vor avea obligaţia de a întreprinde măsuri de prevenire a risipei alimentare

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a publicat, miercuri, în transparenţă decizională, proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole