2 C
București
joi, 23 ianuarie, 2025

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleGrâne din Ucraina: 47 de mii de tone de produse alimentare au...

Grâne din Ucraina: 47 de mii de tone de produse alimentare au ajuns în Africa în a doua etapă

Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp

După cel de-al doilea forum „Grâne din Ucraina” din mai 2024, Ucraina a asigurat livrarea a 47 de mii de tone de diverse produse alimentare către țările africane.

Acest lucru a fost anunțat de ministrul politicii agrare și al alimentației al Ucrainei, Vitalii Koval, conform „Interfax-Ucraina”.

Acesta a subliniat că, în această etapă de implementare a inițiativei Ucrainei „Grâne din Ucraina”, gama de produse alimentare livrate țărilor care au nevoie de ajutor a fost extinsă.

„Astăzi nu mai vorbim doar despre grâu și făină. Am adăugat în oferta noastră produse precum uleiul de floarea-soarelui. Este important.

O direcție promițătoare pentru extindere o reprezintă produsele lactate. Înțelegem că produsele gata pentru consum trebuie să ajungă pe mesele din țările care au nevoie de ele chiar acum”, a declarat Koval.

‹ adv ›

El a adăugat că multe țări, din cauza situației lor, nu au posibilitatea de a procesa grâul în făină, astfel că sarcina Ucrainei este să ofere soluție acestor țări aflate în dificultate, precum și să identifice statul care le oferă sprijin.

Vorbind despre extinderea geografiei livrărilor, Koval a precizat că printre destinatarii produselor alimentare ucrainene din Africa se numără Djibouti, Mauritania și Republica Democrată Congo.

Recent, acestora li s-au alăturat și țări din Orientul Mijlociu.

„Inițiativa își demonstrează eficiența și relevanța. (…) Este important ca beneficiarii care primesc ajutor să înțeleagă că, chiar și în condiții de război, au dreptul la continuitatea sprijinului cu produse alimentare. Această continuitate este asigurată astăzi de ucraineni”, a concluzionat Vitalii Koval.

Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp
‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Costel Vînătoru: Riscăm să pierdem resurse genetice valoroase din lipsa cercetătorilor

O parte dintre resursele genetice conservate la Banca de...
‹ adv ›

Focar de pestă porcină africană în județul Olt: Autoritățile iau măsuri pentru limitarea răspândirii

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt informează că a fost confirmat un focar de pestă porcină...

Energia fotovoltaică a depăşit pentru prima dată cărbunele în UE în 2024

Energia fotovoltaică a depăşit cărbunele în producţia de electricitate a Uniunii Europene în 2024, pentru prima dată în istorie,...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole