21.2 C
București
vineri, 4 octombrie, 2024

-

HomepageAdvNorofert, parteneriat cu IFC pentru susținerea practicilor agricole durabile și combaterea schimbărilor...

Norofert, parteneriat cu IFC pentru susținerea practicilor agricole durabile și combaterea schimbărilor climatice 

Norofert, principalul producător de inputuri organice pentru agricultură și furnizor de biotehnologie pentru agricultura din România, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO (simbol BVB: NRF), a colaborat cu IFC, membră a Băncii Mondiale, pentru promovarea practicilor agricole durabile și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin utilizarea de noi tehnici agricole.

Cu o cotă de piață de aproximativ 30%, Norofert acoperă peste 200.000 de hectare cultivate în regim ecologic și este primul emitent din piața AeRO cu un rating ESG de 35,8, situându-se pe locul 17 din cele 56 de companii din sub-industria agro-chimică analizate la nivel global, rating obținut în 2022. 

Alex Cristescu, Membru al Consiliului de Administrație, Norofert: 

„Norofert a beneficiat de expertiza IFC pentru avansarea practicilor agricole prietenoase cu mediul și pentru promovarea beneficiilor agriculturii ecologice în rândul părților interesate cheie, fermieri și instituții de credit.

Obiectivul de neutralitate climatică este strâns legat de activitatea noastră operațională. Urmărim, prin strategia noastră, extinderea bazei de fermieri care utilizează inputuri ecologice pentru a contribui la creșterea suprafețelor de cultivare în regim organic regenerativ, cu efecte benefice asupra mediului.

Colaborarea noastră cu IFC reprezintă un pas important către agricultura durabilă și reducerea emisiilor de carbon în România. Rezultatele studiului IFC de tip Tier 1 indică faptul că tehnologia Norofert poate diminua emisiile cu până la 50% în comparație cu inputurile convenționale.”

Cristian Nacu, IFC Senior Country Officer pentru România:

„La IFC, recunoaștem importanța crucială a promovării tehnologiilor și practicilor de Agricultură Inteligentă din punct de vedere Climatic (CSA).

Aceste abordări sunt esențiale pentru a ajuta fermierii să se adapteze la condițiile climatice în schimbare, reducând în același timp impactul activităților agricole asupra mediului.

Prin sprijinirea adoptării metodelor de agricultură durabilă, ne propunem să contribuim la reziliența și productivitatea sectorului agricol, asigurându-ne că acesta poate face față eficient provocărilor viitoare. ”

Colaborarea cu IFC susține Norofert în realizarea de cercetări comparative pentru evaluarea impactului intrărilor microbiene în sol asupra emisiilor de carbon și sechestrării de CO2, comparând diverse tehnologii agricole, inclusiv cele convenționale, tehnologii de agricultură fără lucrări de arat („no till”) și utilizarea culturilor de acoperire (una dintre cele mai eficiente metode de reducere a degradării solului).

Ferma din Zimnicea este o bază de cercetare pentru tehnologiile Norofert și joacă un rol cheie de combatere a schimbărilor climatice prin sechestrarea carbonului în sol. Cele 1.000 de hectare cultivate ecologic la Zimnicea reprezintă un activ semnificativ pentru reducerea amprentei de carbon.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Corteva – investiție de 25 mil. dolari în inovatorul de editare genetică Pairwise

Corteva va investi 25 de milioane de dolari pentru...

Dezinfecția aerului cu IONNY® – eficient și sigur

Dezinfecția aerului cu IONNY® are loc prin generarea de ioni activi care distrug o gamă largă de agenți patogeni,...

Mari fermieri din Europa se reunesc la RALF 2024 pentru a discuta viitorul agriculturii

Evenimentul din acest an, RALF 2024 – Romanian Agriculture Leadership Forum, va avea loc pe 7 și 8 noiembrie...

Grain Academy 2024 – Explorare profundă a sectorului cerealelor din Balcani și din regiunea Mării Negre, specific și oportunități

Analiză a dinamicii complexe de pe piețele de cereale din Balcani și regiunea Mării Negre Conferința Grain Academy 2024 va...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole