24.8 C
București
joi, 12 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleINS: Unităţile procesatoare au colectat o cantitate de lapte de vacă în...

INS: Unităţile procesatoare au colectat o cantitate de lapte de vacă în creştere cu 3,7% în primele şase luni

Unităţile procesatoare au colectat, în primele şase luni ale anului, o cantitate de lapte de vacă în creştere cu 3,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2023, arată datele publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit statisticii, cea mai mare creştere de producţie a fost înregistrată la unt (+14,2%). Cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a crescut cu 49,5% în primul semestru faţă de perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2023.

În luna iunie 2024, comparativ cu luna precedentă, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a scăzut cu 8,4%.

‹ adv ›

Conform INS, cea mai mare scădere a producţiei s-a înregistrat la brânzeturi (-13%), iar cea mai mare creştere a producţiei s-a înregistrat la unt (+9,6%).

Cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a scăzut în luna iunie 2024 faţă de luna precedentă cu 8,3%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, în luna iunie 2024 cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a scăzut cu 0,4%. Producţia de brânzeturi a înregistrat cea mai mare scădere (-9,1%), iar cea lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi alte produse lactate similare) cea mai mare creştere (+6,8%).

Cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a crescut în luna iunie 2024 cu 90,1% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • INS
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

INS: Producţia de carne de pasăre a României s-a majorat cu peste 9,2% în iulie 2024

Producţia de carne de pasăre s-a majorat în iulie...
‹ adv ›

INS: România a importat carne şi preparate din carne în sumă de 599 milioane euro

România a exportat în primele patru luni din 2024 animale vii în sumă de 195,8 milioane euro şi carne...

INS: România a exportat, în primele 4 luni din 2024, cereale şi preparate pe bază de cereale în sumă de 1, 22 miliarde euro

România a exportat, în primele patru luni din 2024, cereale şi preparate pe bază de cereale în sumă de...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole