22.5 C
București
vineri, 14 iunie, 2024

-

HomepageAdvADAMA oferă soluții împotriva insectelor dăunătoare în culturile de floarea soarelui și...

ADAMA oferă soluții împotriva insectelor dăunătoare în culturile de floarea soarelui și porumb

Fluctuațiile climatice, lipsa apei, împreună cu toți ceilalți factorii favorizanți, duc la prezența tot mai ridicată a dăunătorilor în culturile de câmp.

Pentru a obține recolte bogate și caracteristici calitative superioare, ADAMA recomandă utilizarea celor mai eficiente insecticide, adaptate nevoilor fiecărei ferme, ce asigură un control eficient al dăunătorilor prezenți în câmpurile de porumb și floarea-soarelui.

În cultura de porumb ne confruntăm cu o serie de dăunători ce pot reduce semnificativ potențialul de producție dar și care pot avea un impact negativ asupra calității recoltei precum viermele vestic (Diabrotica virgifera virgifera), sfredelitorul porumbului (Ostrinia nubialis) și omida fructificațiilor (Helicoverpa armigera).

Floarea soarelui este afectată de un număr mare de dăunători, în special afidele și păduchii ce pot duce la pierderi semnificative de producție și de calitate.

ADAMA oferă o gamă de soluții potrivite pentru un control eficient al acestor dăunători

MAVRIK este un insecticid care acționează atât prin contact, cât și prin ingestie, translaminar, având și un efect rezidual de lungă durată.

Substanța activă tau-fluvalinat este un piretroid care acționează asupra sistemului nervos al dăunătorilor țintă, într-un mod diferit de al celorlalți piretroizi.

MAVRIK rămâne stabil la temperaturi mai ridicate în comparație cu insecticidele alternative – persistența sa este robustă la 25°C și chiar 27°C, ceea ce îl face opțiunea mai eficientă și în condiții de temperaturi mai ridicate.

LAMDEX EXTRA este un insecticid piretroid cu o puternică acțiune de contact și ingestie asupra unei game largi de dăunători. După aplicare, substanța activă penetrează rapid cuticula insectei, acționând asupra sistemului nervos, dăunătorii încetează să se hrănească, după care paralizează și mor.

NINJA este un insecticid piretroid cu perioadă lungă de protecție, datorită tehnologiei de microîncapsulare Zeon. Fără pierderi în atmosferă la aplicare, cu o puternică acțiune de contact și ingestie asupra unei game largi de dăunători: rățișoara porumbului, afide, viermele vestic, păduchele verde al porumbului.

Pentru recomandări de utilizare, spectru complet de combatere și lista culturilor la care aceste produse sunt omologate, găsiți informații accesând acest link.

ADAMA
ADAMAhttps://www.adama.com/romania/ro
ADAMA este lider global în industria de produse pentru protecția plantelor, oferind soluții fermierilor din întreaga lume pentru a combate buruienile, insectele dăunătoare și bolile.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Lansarea AgroBayer: alături de agricultură prin inovație digitală

Într-o lume în care tehnologia evoluează rapid, Bayer lansează...

Compania FirstFarms A/S a lansat un amplu sistem de irigații în România ce acoperă 1.300 ha

Danezii de la FirstFarms A/S, cu exploatații de 6.400 de hectare de teren în România, au dat în folosință...

Ravibis™ – controlează făinarea și rapănul merelor sustenabil și eficient

RAVIBIS™ este un produs de contact pe bază de bicarbonat de sodiu (NaHCO3). Biocarbonatul de sodiu este clasificat ca substanță...

OMV Petrom investeşte aproximativ 750 de milioane de euro la Petrobrazi

OMV Petrom va investi aproximativ 750 de milioane de euro la Petrobrazi pentru a transforma rafinăria în primul producător...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole