23.5 C
București
joi, 25 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBihor: Se pot concesiona parcele în Parcul industrial din municipiul Beiuş

Bihor: Se pot concesiona parcele în Parcul industrial din municipiul Beiuş

Firmele interesate să investească în Parcul de specializare inteligentă Beiuş pot depune, până în 25 iunie, oferte pentru concesionarea celor 16 parcele disponibile, a anunţat, miercuri, Consiliul Judeţean (CJ) Bihor.

Potrivit comunicatului CJ, se pot concesiona terenuri cu suprafeţe cuprinse între 4.100 şi 26.000 de metri pătraţi, suprafaţa totală a parcului fiind de 17,5 ha.

În cadrul Parcului vor fi atrase IMM-uri din sectoare diverse, de la prelucrarea, fabricarea şi conservarea produselor alimentare, până la fabricarea de articole de îmbrăcăminte, papetărie, lemn, sticlă, plastic, fabricarea de aparate electrocasnice şi multe alte tipuri de produse.

‹ adv ›

În paralel cu procedura de atribuire, se fac lucrările la infrastructura de suport, după ce, în 20 mai, a fost dat ordinul de începere a lucrărilor.

Constructorii au la dispoziţie 3 luni pentru proiectare şi 6 luni pentru execuţie. Valoarea contractului semnat cu firma SC Dumexim SRL este de 27.274.953,77 lei, inclusiv TVA.

Proiectul este finanţat în proporţie de 60% din bugetul CJ Bihor şi 40% din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2021 – 2027.

Firmele rezidente pot beneficia de fonduri europene, în valoare de 4,3 milioane de euro, prin Programul Operaţional Regional 2021-2027, pentru a-şi dezvolta afacerile.

Înfiinţarea şi dezvoltarea Parcului din Beiuş şi a celorlalte din judeţ se desfăşoară în patru etape.

În 2024 se realizează infrastructura de bază, inclusiv drumuri de acces şi utilităţi. Tot în 2024 se organizează licitaţii pentru concesionarea parcelelor de teren către IMM-uri din domenii de specializare inteligentă, iar companiile selectate vor pregăti proiecte pentru finanţare nerambursabilă.

Între 2024 şi 2026, companiile vor derula investiţiile iniţiale pentru dezvoltarea unităţilor de producţie. În perioada 2027 – 2029, se va crea un mediu de cercetare şi inovare pentru a spori capacitatea de inovare a întreprinderilor şi a stimula colaborarea între acestea.

Procedura de concesionare este o licitaţie deschisă cu ofertă în plic închis. Data limită de depunere a ofertelor este 25 iunie, ora 09,00.

Se pot solicita clarificări privind procedura până în 14 iunie, ora 09,00. Documentele vor fi depuse la sediul Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), unde, în 25 iunie, de la ora 12,00, se va organiza şedinţa publică de deschidere a ofertelor.

Detaliile procedurii de concesionare pot fi consultate pe site-ul CJ Bihor.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Marcel Ciolacu: Vineri vom evalua pagube produse de secetă

Premierul Marcel Ciolacu precizează că vineri va fi alături...
‹ adv ›

31 iulie – termen limită de depunere a Cererilor de plată gestionate de APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește beneficiarilor că până la data de 31 iulie 2024, se...

Romsilva a plantat aproximativ 22 de milioane de puieţi forestieri, în campania împăduririlor de primăvară

Circa 22 de milioane de puieţi forestieri au fost plantaţi în fondul forestier proprietatea publică a statului, în campania...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole