22.8 C
București
miercuri, 19 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuters: USDA se aşteaptă la revenirea producţiei de cafea a Indoneziei în...

Reuters: USDA se aşteaptă la revenirea producţiei de cafea a Indoneziei în sezonul 2024/25

Producţia de cafea în Indonezia, unul dintre primii cinci producători mondiali, este de aşteptat să îşi revină semnificativ în sezonul aprilie 2024/martie 2025, după recolta slabă din sezonul 2023/24, potrivit celui mai recent raport al Departamentului american al Agriculturii, informează Reuters.

USDA prognozează că noua recoltă de cafea a Indoneziei va urca până la 10,9 milioane de saci (fiecare cu o greutate de 60 de kilograme) în sezonul 2024/25, comparativ cu o producţie revizuită în jos de doar 7,65 milioane de saci în sezonul 2023/24, cea mai mică recoltă din ultimii şase ani după ce fenomenul meteo El Nino a avut un impact negativ asupra arborilor de cafea.

Cea mai mare parte a cafelei produsă în Indonezia este de tip robusta, soiul mai ieftin utilizat pentru a produce cafeaua instant.

Seceta provocată în ultimul sezon de fenomenul meteo El Nino a afectat şi producţia de cafea robusta în Vietnam, ducând preţurile globale pentru acest tip de cafea la cel mai ridicat nivel din istorie.

USDA se aşteaptă la revenirea randamentului culturilor de cafea robusta din Indonezia, precum şi la randamente bune pentru zonele unde este cultivată soiul de cafea arabic, mai scump.

Totuşi, USDA a avertizat că este posibil ca recoltatul cafelei în Indonezia să fie amânat deoarece arborii vor avea nevoie de o perioadă mai mare de timp pentru a-şi reveni după seceta din ultimul sezon.

USDA prognozează că recoltatul va începe luna aceasta, sau în luna iunie, comparativ cu perioada normală – lunile martie sau aprilie.

Exporturile de cafea verde sunt prognozate la şase milioane de saci în sezonul 2024/25, faţă de 4,28 milioane de saci în sezonul 2023/24.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • USDA
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole