12.8 C
București
vineri, 17 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAPIA a blocat banii pe 2023 pentru stuful din Deltă

APIA a blocat banii pe 2023 pentru stuful din Deltă

Centrul județean APIA din Tulcea a refuzat să plătească celor două firme care au concesionat stuful din Delta Dunării subvențiile cerute.

Fostul director APIA, demis din funcție la scurt timp de la izbucnirea scandalului, susține că decizia agenției este una corectă, dar precizează că dacă pentru anul 2023 cele două firme nu își pot obține banii ceruți, situația s-ar putea schimba în 2024.

Ionuț Lupu, fost director APIA:

„Din punctul meu de vedere este o decizie corectă a foștilor mei colegi din APIA. Arată faptul că înainte de orice trebuie să vorbim de eligibilitatea unui dosar, a unei cereri de plată.

În momentul actual, conform procedurilor, lucrurile sunt oarecum tranșate pentru anul 2023, însă beneficiarii pot să se repoziționeze, pot să regândească întreaga situație, cu siguranță ei pot să redepună pentru 2024 o nouă cerere.

În momentul de față, pentru 2023, din scurta mea experiență la APIA, știu că există posibilitatea ca acei beneficiari să meargă în instanță și ulterior se va lua, probabil în instanță, o decizie”.

Anul trecut, Parlamentul a decis că stufărișul din Delta Dunării poate fi considerat pășune și un tun de 5 milioane de euro a fost la un pas să fie aprobat de instituțiile statului.

Printre beneficiari se număra fiul liderului PSD Paul Stănescu. Două firme cu care acesta are legături strânse au cerut subvenție pentru recoltarea stufului din Delta Dunării.

La sfârșitul lunii februarie, Parchetul European a cerut blocarea plăților către cele două firme apropiate de baronul Paul Stănescu pe subvenția stufului, până la finalizarea anchetei.

Vezi aici ultimele știri APIA.

  • Citește despre ->
  • APIA
‹ adv ›

1 COMENTARIU

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

APIA primeşte cereri de plată pentru prima împădurire

Fermierii care vor să beneficieze de schema de ajutor...
‹ adv ›

Plăţi de peste 80 milioane euro realizate de APIA şi AFIR în ultimele trei zile

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) au efectuat plăţi de...

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii din cadrul Campaniei 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând de astăzi, 09 mai 2024, eliberează adeverințe pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole