13.3 C
București
vineri, 3 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBayer planifică să lanseze primul bioinsecticid pentru culturile de câmp

Bayer planifică să lanseze primul bioinsecticid pentru culturile de câmp

Bayer anunță că a semnat un acord cu compania britanică AlphaBio Control pentru a obține o licență exclusivă pentru un nou insecticid biologic. Noul produs va fi primul disponibil pentru culturile agricole, inclusiv rapiță și cereale.

Prevăzut pentru lansare în 2028, în așteptarea îmbunătățirii suplimentare și înregistrării, acest nou insecticid a fost creat de AlphaBio, cu care Bayer distribuie FLiPPER®, un bioinsecticid-acaricid premiat.

„Fermierii au nevoie de soluții inovatoare noi pe măsură ce caută să continue să hrănească o populație în creștere, să depășească impacturile schimbărilor climatice și să îndeplinească standardele îmbunătățite de siguranță și sustenabilitate.

Biocontrolul se potrivește perfect abordării noastre de a promova agricultura regenerativă și suntem entuziasmați să lucrăm pentru a aduce fermierilor o nouă opțiune de protecție a culturilor biologice,” a spus Benoit Hartmann, șeful Diviziei Produse Biologice de la Divizia de Științe Agricole a Bayer.

Noul bioinsecticid are potențialul de a fi utilizat împotriva insectelor dăunătoare coleoptere, cum ar fi puricele cruciferelor, ce poate afecta grav culturile de rapiță până în faza de 3-4 frunze.

„Suntem încântați să oferim Bayer drepturi exclusive pentru cel mai recent bioinsecticid al nostru, ce va îmbunătăți semnificativ opțiunile disponibile fermierilor care doresc să reducă impactul producției de alimente,” a spus Marta Ruiz, director general pentru AlphaBio Control.”

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Inovație în agricultura de precizie în România prin colaborarea dintre Bayer și Titan Machinery

Pentru a maximiza performanța și profitabilitatea în agricultura de...
‹ adv ›

Bayer anunță un parteneriat cu Trinity Agtech pentru monitorizarea carbonului în ferme

Bayer a anunțat, astăzi, un parteneriat cu compania cu sediul în Regatul Unit, Trinity Agtech. În cadrul eforturilor Bayer...

Bayer testează un instrument unic de inteligență artificială generativă pentru agricultură

Bayer a anunțat pilotarea unui sistem expert GenAI pentru a aduce beneficii fermierilor și agronomilor de nivel superior în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole