16.6 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUSV Iași organizează Simpozionul Științific Studențesc

USV Iași organizează Simpozionul Științific Studențesc

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), organizează Simpozionul Științific Studențesc cu participare internațională în perioada 17-18 aprilie 2024, recunoscând astfel performanța și recompensând studenții pentru eforturile depuse în cercetare oferindu-le diplome, premii și posibilitatea publicării lucrărilor în reviste BDI. 

La ediția din acest an, au fost înscrise aproape 200 de lucrări ale studenților, masteranzilor, doctoranzilor USV Iași și de la universitățile partenere din Cluj, București și de la Universitatea Selçuk din Turcia.

Menirea evenimentului este de a oferi tinerilor cadrul pentru prezentarea și dezbaterea lucrărilor ce conțin rezultatele științifice și tehnice obținute de către participanții de la cele trei cicluri de studii, pe parcursul pregătirii profesionale, precum și de a facilita colaborarea științifică și schimburile de idei între participanți.

Scopul activității Simpozionului Științific Studențesc este de a descoperi potențiale talente în rândul participanților, cu înclinații spre cercetare și inovare; formarea deprinderilor de a scrie lucrări cu caracter științific și încurajarea participanților în munca de cercetare, inovare și dezvoltarea antreprenorială.

În cadrul simpozionului participă studenți înscriși la licență, master şi doctorat, în cadrul a cinci secțiuni: Agricultură, Horticultură, Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare, Medicină Veterinară și Școli Doctorale.

USV Iași va acorda premii pentru fiecare din cele cinci secțiuni, iar cele mai bune lucrări vor fi publicate în revistele USV Iași cotate B+.

Vor fi premiate lucrările științifice care se vor evidenția prin originalitate, calitatea cercetărilor și modul de prezentare. Valoarea totală a premiilor ce vor recompensa eforturile studenților participanți depășește suma de 5000 lei.

Simpozionul este organizat anual de către USV Iași, prin intermediul Departamentului Cercetare Științifică și cu implicarea Asociației Studenților Veterinari din Iași și a Ligii Studenților Agronomi și Veterinari.

simpozion usv iasi

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

USV Iași organizează Conferința Internațională – Viitorul producției agroalimentare

Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în...
‹ adv ›

Garden Fest by USV Iași – eveniment adresat iubitorilor de plante și natură

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) își unește forțele cu sectorul antreprenorial pentru a organiza...

Antreprenoriatul alimentației ecologice și convenționale – workshop organizat de USV Iași

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va organiza mâine, 10 aprilie 2024, workshop-ul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole