21.7 C
București
luni, 20 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUSAMV Cluj-Napoca participă la Agraria 2024 cu standuri ale facultăților, demonstrații practice...

USAMV Cluj-Napoca participă la Agraria 2024 cu standuri ale facultăților, demonstrații practice și produse

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va participa, în calitate de partener, la AGRARIA 2024, între 18-21 aprilie, în spațiul expozițional dedicat, din comuna Jucu (județul Cluj). 

Facultățile din cadrul universității noastre vor fi reprezentate la standurile tematice sau prin intermediul specialiștilor invitați în calitate de speakeri în cortul Forum. Astfel, cadre didactice și studenți vor prezenta oferta educațională și vor susține demonstrații practice în diferite domenii de studiu:

  • tehnologii agricole inovatoare, de mecanizare, la lucrările solului și semănat;
  • tehnici moderne sustenabile de aplicare a substanțelor fitosanitare în contextul protecției solului și apei operatorului, precum și pentru obținerea de produse agroalimentare curate și sănătoase. 

De asemenea, vor putea fi admirate exponate din microplante, miceliu din diferite ciuperci, butași din viță de vie și terarii – aranjamente de plante ornamentale în recipiente din sticlă, plantule micropropagate în eprubete.

Vor fi prezentate și mostre pentru degustare de produse inovatoare, precum suplimentul alimentar Echibiotic (ce conține un complex activ format din șase tulpini de probiotice) sau produse care vor avea integrate probiotice pentru refacerea florei intestinale.

În cortul Forum vor avea loc numeroase prezentări și discuții cu specialiști invitați din cadrul USAMV Cluj-Napoca, de la Facultatea de Agricultură; Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală; Știința și Tehnologia Alimentelor, pe teme de actualitate din agricultura sustenabilă, alimentația sănătoasă, proiecte europene de cercetare etc. 

La fel ca la ediițile trecute ale Agraria, USAMV Cluj-Napoca va avea și standul cu produse din fermele și stațiunile proprii.

Vor fi disponibile spre vânzare vinuri albe de la Vinea Apoldia Maior – Pinot Gris demidulce (producția 2021), respectiv Sauvignon Blanc, Traminer Roz, Semper, Amlas și Madrigal (demiseci, 2022), mezeluri și brânzeturi vidate de la Ferma Cojocna, dar și pentru servire la fața locului, plante aromatice la ghiveci (mentă, salvie, busuioc, roiniță, isop, aloe vera), ulei de lavandă, apă florală (lavandă, salvie), flori și legume proaspete. 

Toate detaliile pentru vizitatori despre AGRARIA 2024, inclusiv privind transportul și participarea gratuite, găsiți pe site-ul oficial.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Zilele Horticulturii Clujene, ediția a III-a, va avea loc în 17-19 mai 2024

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca...
‹ adv ›

USAMV Cluj, în finala Digital AgriChallenge

Concursul național destinat studenților - Digital AgriChallenge a ajuns la final, iar după etapa de selecție, jurizarea pentru marele...

Mușcate și alte specii floricole, arbuști la ghiveci și stoloni de căpșun, la vânzare în serele USAMV Cluj-Napoca, din 15 aprilie 

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca anunță punerea în vânzare, din 15 aprilie 2024, de specii...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole