8.3 C
București
joi, 18 aprilie, 2024

-

HomepageAdvCEC Bank a semnat convenţiile pentru acordarea Creditului Fermierului

CEC Bank a semnat convenţiile pentru acordarea Creditului Fermierului

CEC Bank a semnat convenţiile pentru acordarea Creditului Fermierului, în cadrul unei scheme de ajutor de stat lansate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin care fermierii pot beneficia de granturi pentru subvenţionarea dobânzilor la credite.

„Creditul Fermierului este funcţional, fiind îndeplinite toate procedurile legislative şi toţi paşii procedurali, iar CEC Bank este printre băncile care au semnat deja convenţiile pentru acordarea creditelor. Banca noastră continuă tradiţia de a fi un partener de încredere al fermierilor români”, a declarat Bogdan Alexandrescu, director al Direcţiei AGRI din CEC Bank, potrivit unui comunicat al băncii.

Perioada de creditare este de maximum 60 luni, iar beneficiarii acestui Program sunt persoanele juridice, în calitate de fermieri, care desfăşoară activităţi în domeniul agricol vegetal/zootehnic prin Codurile CAEN 011 – 015, care cuprind cultivarea plantelor nepermanente, a plantelor din culturi permanente, a plantelor pentru înmulţire, creşterea animalelor şi activităţi în ferme mixte (cultura vegetală combinată cu creşterea animalelor).

Destinaţia creditului este pentru finanţarea activităţii curente în domeniul agricol, cu excepţia activităţilor de comerţ. Valoarea facilităţii de credit se stabileşte şi va fi corelată cu necesarul de capital de lucru al firmei şi în funcţie de cifra de afaceri/valoarea încasărilor (în cazul PFA/IF/II).

Dobânda este standard este ROBOR 3M + 1,95 puncte procentuale.

Rata dobânzii prevăzută se suportă astfel:

  • valoarea reprezentând ROBOR la 3 luni – de către bugetul de stat, prin bugetul MADR (în limita ajutorului maxim de 280.000 euro/beneficiar prevăzut de Cadrul temporar Ucraina);
  • valoarea reprezentând marja (de maximum 1,95% pe an) – de către beneficiarul creditului.

Conform convenţiei de implementare încheiată între Bancă şi FGCR, pentru beneficiarii eligibili se va estima partea din rata dobânzii reprezentând valoarea ROBOR la 3 luni, care reprezintă ajutorul de stat.

Acesta se cumulează cu orice alte scheme de sprijin finanţate de la bugetul de stat – Cuantumuri limitate ale ajutoarelor din Cadrul temporar Ucraina, fără a depăşi echivalentul în lei al sumei de 280.000 de euro/beneficiar.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de 83,5 miliarde lei, la sfârşitul anului 2023.

Grupul CEC Bank a luat fiinţă prin preluarea, la data de 27 iulie 2023, de către CEC Bank S.A., a pachetului majoritar de acţiuni (99,993%) al Fondului de Garantare a Creditului Rural – I.F.N. S.A. (FGCR), alături de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

FGCR are ca obiect principal de activitate asumarea de angajamente de garantare şi emiterea de garanţii pe seama fondurilor publice, a surselor proprii şi a oricăror alte surse pentru credite şi alte instrumente de finanţare care pot fi obţinute de persoane fizice şi juridice – producători agricoli şi procesatori de produse agro-alimentare, pentru realizarea producţiei agricole, stocarea/procesarea produselor agricole şi realizarea obiectivelor de investiţii în aceste domenii. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

CEC Bank
CEC Bankhttps://www.cec.ro
La CEC Bank găsești soluții de finanțare complete în domeniul agricol: vegetal, zootehnic, al acvaculturii sau al pisciculturii.

2 COMENTARII

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Produsele pentru tratarea semințelor sunt soluții sustenabile pentru fermieri

Succesul fermierilor poate depinde în mare măsură de protecția...

Suc de soc și hibiscus bio – aliatul unui sistem imunitar sănătos

Produsele naturale, precum sucurile 100% fruct, siropurile, dulceața și produse deshidratate, devin tot mai populare în rândul celor care...

Sigma CVM România – membră a Grupului de Companii Saracakis, anunță participarea sa la mai multe târguri agricole cheie din întreaga țară 

Sigma CVM România www.saracakis.ro, membră al Grupului de Companii Saracakis, este mândră să anunțe participarea sa la târgurile agricole...

Liderul pieței de carne de pui din România – premiat pentru Inovare în Sustenabilitate

Proiectul „De la bob la furculiță și „înapoi”, dezvoltat și implementat de TRANSAVIA, liderul industriei avicole din România, a fost...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole