7.8 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUcraina: Varşovia evocă „o apropiere” de Kiev asupra agriculturii

Ucraina: Varşovia evocă „o apropiere” de Kiev asupra agriculturii

Varşovia a anunţat „o anumită apropiere” a poziţiilor faţă de Kiev în problema importurilor şi tranzitului produselor agricole ce divizează cele două ţări, în ajunul unei reuniuni guvernamentale bilaterale, informează miercuri France Presse.

„Putem spune că există o anumită apropiere de poziţii, dar desigur fiecare luptă pentru sine”, a declarat pentru AFP ministrul polonez al agriculturii Czeslaw Siekierski, care urmează să se întâlnească cu omologul său ucrainean Mîkola Solski după amiază.

„Totul este încă înaintea noastră. Negocierile cu siguranţă nu se vor încheia astăzi”, a adăugat el.

Krzysztof Paszyk, un deputat ţăran al coaliţiei pro-europene la putere, a declarat agenţiei de presă PAP că cele două ţări sunt „pe punctul de a rezolva aceste probleme”.

Potrivit acestuia, întâlnirea celor două guverne, programată joi la Varşovia şi ale cărei detalii încă nu au fost dezvăluite, se va concentra în special pe agricultură, comerţ, economie şi sprijin militar pentru Ucraina.

Polonia se numără printre cei mai mari susţinători ai Ucrainei de la declanşarea ofensivei ruse în februarie 2022, dar relaţiile lor au fost umbrite în ultimele luni de dispute comerciale.

În septembrie, Polonia a prelungit embargoul asupra cerealelor ucrainene, sfidând Bruxellesul care anunţase anterior încetarea restricţiilor.

Protestele camionagiilor, apoi ale fermierilor polonezi, care la rândul lor au blocat punctele de trecere a frontierei, au deteriorat de asemenea relaţiile dintre cele două ţări.

Din februarie, fermierii polonezi protestează în toată ţara, opunându-se importurilor de produse agricole în principal din Ucraina şi măsurilor de mediu ale Uniunii Europene.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ovidiu Bucătaru: Agricultura oferă o șansă spre reindustrializarea României

Agricultura românească se află la un punct de cotitură,...
‹ adv ›

Suprafața cultivată cu sfeclă de zahăr va crește cu peste 13% – estimare USDA

Producția de sfeclă de zahăr a României ar putea crește în anul de marketing 2024/2025 cu 13%, compensând producțiile...

Târgul de Florii – Eveniment de promovare a produselor autohtone din zona montană

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Cooperativa Caprirom Sud-Muntenia în parteneriat cu Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM)...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole