15.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleInspectorii sanitari-veterinari au dat amenzi de peste 600.000 de lei unor unităţi...

Inspectorii sanitari-veterinari au dat amenzi de peste 600.000 de lei unor unităţi de tip catering

 Inspectorii sanitari-veterinari au dat amenzi de peste 600.000 de lei unor unităţi de tip catering şi au emis 4 ordonanţe de interzicere a activităţii, în urma neregulilor constatate în cadrul controalelor derulate în perioada 17 februarie – 4 martie 2024.

„Reprezentanţii Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Judeţene, precum şi cea a Municipiului Bucureşti, au efectuat 708 controale în unităţi autorizate/înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Ca urmare a neregulilor constatate şi a încălcării prevederilor legislaţiei în domeniul siguranţei alimentelor, s-au aplicat 82 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 607.600 de lei.

Totodată, au fost emise 8 ordonanţe de suspendare a activităţii, 4 ordonanţe de interzicere a activităţii şi s-a dispus măsura de reţinere oficială/ sechestru pentru o cantitate de 333 de kg de produse alimentare”, se arată într-un comunicat al ANSVSA.

În urma controalelor efectuate, au fost constatate o serie de nereguli, printre care ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, dificultăţi în demonstrarea trasabilităţii produselor finite, deficienţe privind întreţinerea spaţiilor de producţie, depozitarea şi funcţionarea în spaţii neaprobate sanitar veterinar, lipsa carnetelor de sănătate a personalului şi programe de autocontrol incomplete şi/sau neimplementate.

De asemenea, au fost prelevate 87 de probe din produse culinare gata de consum, în vederea determinării criteriilor microbiologice de siguranţa alimentelor, cu rezultat conform sau aflate în curs de evaluare.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANSVSA: Control și amenzi pentru verificarea trasabilităţii peştelui la 57 de operatori din 22 de judeţe

Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare...
‹ adv ›

ANSVSA: Amenzi de aproape 2 mln de lei în industria alimentară, în martie

Inspectorii sanitari veterinari au dat amenzi de 1,973 milioane de lei în industria alimentară în luna martie 2024, ca...

ANSVSA: Amenzi de aproape un milion de lei în sectorul produselor lactate

Inspectorii sanitari-veterinari au amendat cu aproape un milion de lei mai multe unităţi din sectorul produselor lactate şi au...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole