21.4 C
București
miercuri, 1 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuters: Polonia va renunţa la cota zero de TVA la alimente, în...

Reuters: Polonia va renunţa la cota zero de TVA la alimente, în urma atenuării inflaţiei

Ministerul polonez de Finanţe a anunţat marţi că, de la finalul lunii martie, nu va mai fi extinsă cota zero de TVA la alimente, pe fondul atenuării inflaţiei, transmite Reuters.

„În privinţa celor mai recente date privind inflaţia şi a estimărilor privind evoluţia produselor alimentare de bază acoperite de măsura de tranziţie ce prevede TVA zero la alimente, Ministerul de Finanţe a decis să nu extindă după 31 martie 2024 reducerea TVA la produsele alimentare de bază”, a anunţat instituţia.

Săptămâna trecută, premierul Donald Tusk a declarat că nu exclude o revenire la TVA de 5%, aplicată anterior la produsele alimentare.

TVA redus la produsele alimentare de bază este în vigoare din februarie 2022, după ce în ianuarie 2022 rata anuală a inflaţiei a ajuns la 9,2%. În februarie 2023, inflaţia a atins nivelul de vârf de 18,6%, înainte de a scădea la 3,9% în ianuarie 2024, cel mai redus nivel din martie 2021.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Județul Timiș – unul dintre cele mai puternice hub-uri agricole regionale

Vestul ţării câștigă tot mai mult teren în planurile...
‹ adv ›

AFIR a făcut plăţi de 119 mln euro în perioada 22-30 aprilie 2024

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a făcut plăţi de 119 milioane euro (594,66 milioane de lei) în perioada...

ANSVSA: Amenzi la unităţi din industria alimentară în zonele turistice

Inspectorii sanitari veterinari au controlat în ultima săptămână din luna aprilie peste 3.200 de unităţi din industria alimentară, situate...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole