17.7 C
București
joi, 4 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMADR: Banii pentru legumele cultivate în spații protejate intră în conturile fermierilor

MADR: Banii pentru legumele cultivate în spații protejate intră în conturile fermierilor

Legumicultorii înscrişi pentru ajutorul de minimis acordat pentru susţinerea producţiei de legume în spaţii protejate în perioada de extrasezon vor primi banii în această săptămână, până în prezent fiind efectuate plăţi de peste 76 de milioane de lei, a anunţat, marţi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu.

„MADR, prin direcţiile agricole judeţene, a început deja efectuarea plăţilor în cadrul Programului pentru legume cultivate în spaţii protejate, astfel că, până la această dată, a fost plătită suma de 76,18 milioane de lei pentru aproximativ 15.395 de beneficiari ai programului.

Plăţile vor continua în această săptămână, astfel încât toţi cei 19.076 de fermieri eligibili din toate judeţele ţării să încaseze sprijinul financiar”, se arată în comunicatul MADR.

Cei mai mulţi aplicanţi ai Programului se regăsesc în judeţele Olt (7.111), Galaţi (5.170), Giurgiu (1.617), Dolj (1.011) şi Buzău (818).

Legumicultorii vor primi 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar pentru cultivarea de tomate, ardei, castraveţi, fasole verde, salată, spanac sau ceapă verde în spaţii protejate. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

CEC Bank a semnat convenţiile pentru acordarea Creditului Fermierului

CEC Bank a semnat convenţiile pentru acordarea Creditului Fermierului,...
‹ adv ›

APIA primește Cereri de Plată pentru anul 2024

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) demarează astăzi, 4 aprilie, Campania de primire a Cererilor de Plată...

Reuters: Rusia extinde restricţiile la exporturile de cereale şi asupra navelor traderului Aston

Autorităţile ruse au oprit exporturile de cereale pentru anumite nave aparţinând firmei Aston, unul din cei mai mari traderi...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole