17.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

-

HomepageAdvCum îngrijim un aparat de muls - 4 sfaturi

Cum îngrijim un aparat de muls – 4 sfaturi

Agrozootehnie.ro este magazinul care pune la dispoziție sute de aparate și utilaje destinate fermierilor. Pe lângă produse și echipamente, echipa noastră oferă soluții pentru problemele întâlnite în procesul de lucru, care vă vor ajuta să evitați situații neplăcute ulterioare.

Un aparat de muls nu este pretențios în utilizare, dar, ca majoritatea utilajelor, necesită îngrijire regulată. Productivitatea aparatului de muls, calitatea laptelui și comoditatea operatorului la muls depinde de grija față de aparatul de muls în ansamblu.

Iată câteva sfaturi utile pentru îngrijirea unui aparat de muls:

  1. Depozitarea în grajduri poate accelera coroziunea aparatelor de muls din cauza amoniacului din deșeurile animalelor.
aparat de muls vaci
  • Soluție: Păstrați aparatul de muls într-un loc uscat și bine ventilat pentru a preveni acumularea de umiditate și expunerea la vapori de amoniac.

2. Depunerile de lapte și reziduurile influențează asupra calității laptelui și produselor din lapte.

  • Soluție: Utilizarea detergenților de curățare a sistemului de muls care pot ajuta la îndepărtarea reziduurilor și la menținerea igienei zilnice corespunzătoare. Aceasta poate fi o practică bună pentru prelungirea duratei de viață a furtunilor de lapte.

Utilizarea periilor pentru curățarea furtunului și manșoanelor. La procurarea unui aparat de muls din magazinul agrozootehnie.ro le primiți cadou. 

3. Deteriorarea pieselor de cauciuc în urma procesului de spălare-uscare.

  • Soluție: Recomandăm schimbarea pieselor de cauciuc cel puțin o dată pe an pentru a preveni uzura acestora. Crăpăturile de pe manșoane pot provoca răni pe ugerul animalului. La fel și fluctuații de vacuum în procesul de muls. 

4. Vacuum insuficient pentru mulgerea animalelor.

  • Soluție: Cea mai des soluție în cazul vidului insuficient în procesul de muls se datorează paleților de grafit. Înlocuiți paleții la intervale regulate pentru a reduce uzura pompei și productivității întregului aparat de muls.

Este esențial să rețineți că durabilitatea unui aparat de muls este strâns legată de modul în care îl tratați. 

Pentru mai multe detalii despre aparate de muls și alte utilaje și echipamente de fermă, accesați agrozootehnie.ro.

Agrozootehnie.ro
Agrozootehnie.ro
Agrozootehnie.ro oferă o gamă largă de produse zootehnice și soluții pentru dezvoltarea fermelor mari, mici și mijlocii.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Liderul pieței de carne de pui din România – premiat pentru Inovare în Sustenabilitate

Proiectul „De la bob la furculiță și „înapoi”, dezvoltat...

BERD a revenit pe profit în 2023 cu un rezultat net pozitiv de 2,1 miliarde de euro

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a raportat miercuri un profit net de 2,1 miliarde de euro pentru...

Norofert anunță semnarea primului contract de distribuție pentru 3 state din SUA 

Norofert, liderul cercetării pentru agricultura regenerativă și unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la...

Sorin Maslo: „Cricova a înregistrat în 2023 cel mai mare profit din istoria întreprinderii. Venim cu lansări inedite în acest an”

Combinatul de Vinuri „Cricova” din Republica Moldova a înregistrat o creștere impresionantă în 2023. Într-un efort de a consolida...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole