16 C
București
luni, 8 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePetiție! Fermierii solicită îmbunătățirea calității cursurilor de aplicare a PPP și excluderea...

Petiție! Fermierii solicită îmbunătățirea calității cursurilor de aplicare a PPP și excluderea acestora pentru specialiști

În urma modificării și completării Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, ministrului mediului și ministrului sănătății nr.1356/1343/2018/51/2019 privind sistemul de instruire şi certificare în scopul utilizării durabile a produselor de protecţie a plantelor, fermierii, indiferent de nivelul studiilor absolvite, trebuie să obțină un certificat de formare profesională pentru a putea aplica corect tratamentele fitosanitare la culturile practicate.

Certificatul se obține după parcurgerea instruirilor organizate de către Autoritatea Națională Fitosanitară în sistem online. Cursurile durează 18 ore, sunt repartizate în zilele de luni, marți și miercuri, în intervalul orar 8:00 – 14:00.

După ce unii fermieri au participat la cursuri, mai mulți dintre aceștia spun că au rămas nemulțumiți de calitatea acestora, dar și de faptul că, indiferent de nivelul de pregătire pe care îl au, sunt nevoiți să asculte unele și aceleași informații.

Potrivit lor, măsura este binevenită pentru fermierii care nu au studii în domeniul agricol, pe de altă parte, însă, cursul, devenind obligatoriu pentru toți și fiind unul general, nu corespunde nivelului de pregătire al inginerilor agronomi și specialiștilor care activează în domeniu.

„Cerem urgent ca inginerii agronomi sa fie incluși în cadrul specialiștilor capabili de a aplica produse fitosanitare. Considerăm că specialiștii licențiați în științe agricole sunt suficient de pregătiți pentru a îndeplini sarcinile zilnice elementare. Am urmat cursurile unei facultăți și ne-am câștigat dreptul de a practica această meserie”, se arată într-o petiție online creată de fermieri.

Astfel, aceștia solicită ca informațiile prezentate să fie clasificate și adaptate în funcție de audiența de bază a cursului, astfel încât cursul să fie relevant și adaptat în funcție de nivelul de pregătire al fermierilor participanți sau excluderea obligativității cursului pentru persoanele licențiate în științe agricole.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Valori termice mai ridicate decât cele normale pe întreg teritoriul României, în următoarele 4 săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis prognoza meteo...
‹ adv ›

INS: Circa 70 de mln de tone de mărfuri au fost încărcate/descărcate în porturile în care sunt operate nave maritime

Mărfurile încărcate şi descărcate în porturile în care sunt operate nave maritime au totalizat 69,25 milioane tone în anul...

Magiunul din prune Topoloveni a ajuns în peste 20 de ţări în cei 13 ani de certificare europeană a calităţii

Magiunul din prune Topoloveni a ajuns în peste 20 de ţări în cei 13 ani de la obţinerea certificării...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole