20.1 C
București
vineri, 5 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMADR: Curs obligatoriu de instruire pentru fermierii care utilizează produse de protecție...

MADR: Curs obligatoriu de instruire pentru fermierii care utilizează produse de protecție a plantelor

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat proiectul de Ordin pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, ministrului mediului și ministrului sănătății nr.1356/1343/2018/51/2019 privind sistemul de instruire şi certificare în scopul utilizării durabile a produselor de protecţie a plantelor.

MADR notează că prin acest ordin se urmărește pregătirea tuturor fermierilor, indiferent de nivelul studiilor absolvite, pentru a putea aplica corect tratamentele fitosanitare la culturile practicate.

Procesul de instruire se va organiza de către Autoritatea Națională Fitosanitară în sistem online, cursurile durează 18 ore, repartizate în zilele de luni, marți și miercuri, în intervalul orar 8:00 – 14:00.

În urma participării la curs, după susținerea unui test grilă și promovarea acestuia, beneficiarii primesc un certificat de formare profesională.

Acest proces de pregătire se înscrie în regulile generale privind protecția mediului. Toate măsurile stabilite țin seama de specificitatea fiecărei activități, creându-se astfel norme juridice ușor de implementat.

Proiectul de act normativ poate fi consultat pe site-ul MADR, iar cei care au de făcut observații, le pot trimite în termen de 10 zile de la data publicării pe adresa de e-mail [email protected].

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

FAO: Preţurile mondiale la alimente au revenit pe creştere în luna martie, după mai multe luni de scădere

Indicele global al preţurilor produselor alimentare a revenit pe...
‹ adv ›

Comisia Europeană examinează o plângere vizând taxa impusă retailerilor străini de Ungaria

Comisia Europeană examinează o plângere vizând taxa impusă retailerilor străini de Ungaria, după ce Guvernul austriac şi retailerul austriac...

APIA a demarat autorizarea la plată a fermierilor care au solicitat ANT – specia bovine

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat, în 4 aprilie, autorizarea la plată a fermierilor care...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole