11.7 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePrințul Moștenitor al Dubaiului lansează un program strategic pentru a impulsiona agricultura...

Prințul Moștenitor al Dubaiului lansează un program strategic pentru a impulsiona agricultura sustenabilă

Într-un efort de a sprijini fermierii și de a îmbunătăți sustenabilitatea sectorului agricol, șeicul Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Prinț Moștenitor al Dubaiului, președinte al Consiliului Executiv al Dubaiului, a lansat oficial programul „Dubai Farms”.

Acest program pionier este destinat să ofere servicii și stimulente ample pentru a promova proiecte agricole productive.

Programul „Dubai Farms” se aliniază cu obiectiveleeste în conformitate cu obiectivele Agendei sociale 33 din Dubai, inițiativă lansată de A.S. Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, subliniind angajamentul de a transforma Dubaiul într-un oraș lider la nivel global, care își împuternicește cetățenii și sprijină independența lor financiară.

Subliniind importanța strategică a agriculturii locale, Sheikh Hamdan a declarat:

Am lansat programul Dubai Farms pentru a sprijini fermierii productivi din Emiratele Arabe Unite, oferindu-le o suită completă de stimulente și servicii care sprijină dezvoltarea sectorului agricol și îmbunătățesc durabilitatea culturilor, toate acestea ducând la o contribuție sporită la PIB-ul emiratelor. Vom continua eforturile pentru a face ca agricultura din Dubai să fie mai productivă și mai durabilă.

Consolidarea economiei și a securității alimentare

Programul nu numai că sprijină fermierii din emirate, dar și consolidează contribuția sectorului agricol la economia emiratului, subliniind focusul Dubaiului pe sustenabilitate, inovație și autosuficiență.

„Oamenii sunt în centrul viziunii noastre pentru viitor, iar sustenabilitatea și competitivitatea sunt pilonii esențiali ai strategiei noastre,” a adăugat Sheikh Hamdan.

Inițiative și parteneriate inovatoare

Dawoud Al Hajri, directorul general al Municipalității Dubai, a evidențiat pachetul comprehensiv de servicii oferite în cadrul programului, care include ateliere, testări de laborator periodice și parteneriate strategice.

De asemenea, programul „Dubai Farms” va colabora cu GMG în cadrul expoziției Gulfood pentru a facilita comercializarea și vânzarea produselor agricole.

Implicarea comunității și dezvoltarea durabilă

Programul presupune, de asemenea, colaborarea cu un distribuitor specializat de culturi. În plus, programul va organiza diverse evenimente, cum ar fi concursul „Cea mai bună grădină de casă”, expoziția Gulfood Agrotech și „Săptămâna locală a curmalelor” din iulie, pentru a sărbători acest fruct popular.

‹ adv ›

1 COMENTARIU

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole