10.2 C
București
luni, 13 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleGhidul pentru înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol și pomicol -...

Ghidul pentru înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol și pomicol – în consultare publică

Grupurile de producători din sectorul agricol şi pomicol nou înfiinţate pot obţine finanţare nerambursabilă de 100% pentru producţia comercializată în primii cinci ani de la recunoaştere, se arată în Ghidul solicitantului postat în dezbatere publică de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Potrivit instituţiei, Ghidul solicitantului pentru înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol sau pomicol reprezintă o activitate finanţată în cadrul Planului Strategic 2023 – 2027, prin intervenţia DR-33.

„Finanţarea acordată este 100% nerambursabilă şi nu poate să depăşească 10% din valoarea producţiei comercializate în primii cinci ani de la recunoaştere, precum şi suma maximă de 100.000 euro/ an.

Sprijinul se acordă sub formă de sumă forfetară, degresiv, plătit în tranşe anuale, pentru o perioadă care nu poate depăşi 5 ani de la data la care grupul de producători a fost recunoscut, acordat în baza unui plan de afaceri”.

Beneficiarii care pot obţine finanţare prin DR-33 sunt grupurile de producători din sectorul agricol şi pomicol, constituite în baza legislaţiei naţionale în vigoare şi recunoscute de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), înainte de solicitarea sprijinului.

„Cheltuielile eligibile sunt cele rezultate din înfiinţarea şi funcţionarea grupurilor de producători din sectorul agricol şi pomicol, prevăzute în cererea de finanţare/planul de afaceri, necesare pentru atingerea obiectivelor propuse”, notează AFIR.

Ghidul solicitantului este disponibil pe pagina de Internet a AFIR, la secţiunea Comunicare/Dezbatere publică.

Toți cei interesați să transmită propuneri sau observații privind Ghidul solicitantului supus dezbaterii publice au la dispoziție adresa de e-mail [email protected].

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Plăţi de peste 80 milioane euro realizate de APIA şi AFIR în ultimele trei zile

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi...
‹ adv ›

AFIR a făcut plăţi de 119 mln euro în perioada 22-30 aprilie 2024

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a făcut plăţi de 119 milioane euro (594,66 milioane de lei) în perioada...

AFIR prelungește sesiunea de depunere a proiectelor de investiții în pomicultură

AFIR - Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță prelungirea cu o lună a sesiunii de primire a cererilor de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole